U bjelopoljskoj Gimnaziji ove godine 105, a nekad upisivano po 150 đaka

Nastava će za sve učenike biti organizovana u školi

2814 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Za razliku od ranijih godina kada je Gimnaziju „Miloje Dobrašinović“ upisivalo oko 150 učenika, ove školske godine tu prestižnu srednju školu upisalo je svega 105 svršenih osnovca, iako je konkurskom traženo 140, saopšteno je iz te vaspitno-obrazovne ustanove. Sličan broj upisan je i prošle godine, 102.

Pegagoškinja škole Ajsela Madžgalj je kazala da je u prvom upisnom roku upisano svih 105 učenika, ali da se u drugom roku, na oglašenih 35 mjesta nije niko javio.

„Čini se da je opao i broj učenika koji završavaju osnovnu školu. Poslednje dvije godine situacija je takva da upisujemo manji broj učenika, ali ipak formiraćemo pet odjeljenja, što nam je, zbog aktuelne epidemiološke situacije, dozvolilo resorno ministarstvo. Shodno preporukama Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta da se iskoriste svi prostorni kapaciteti, nastava će biti organizovana u školi za sve učenike“, kazala je Madžgalj.

Nastava će, dodaje ona, biti organizovana u dvije smjene, uz poštovanje epidemioloških mjera i takva organizacija usvajanja znanja odgovara i nastavnicima i učenicima jer interakciju redovne ne može zamijeniti onlajn nastava.

Na ulazu u školu od sjutra će mjeriti temperaturu učenicima i svim zaposlenim, uz obaveznu distance, dezinfekciju ruku i nošenje maske.

U prvi razred bjelopoljske Srednje stručne škole ove godine upisano je 176 učenika.

Bonus video: