Mitrović će biti vjetar u jedra razvoju Tivta

Ministarstvo će o svom trošku raditi na sanaciji deponije Lovanja u blizini Aerodroma Tivat

8786 pregleda 6 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Opština Tivat
Sa sastanka, Foto: Opština Tivat

Ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović, boravio je juče u radnoj posjeti Opštini Tivat i razgovarao sa predsjednikom Opštine, Željkom Komnenovićem i njegovim saradnicima.

Ključna tema sastanka, kako je saopšteno iz lokalne uprave, bila je izrada započetih planskih dokumenata, kao i izrada novog Prostorno-urbanističkog plana Opštine Tivat.

„Prioritet nam je izgradnja škole, jer više nema mjesta u postojećem objektu. Takođe, prioriteti su i izgradnja vrtića, spratne garaže sa 480 mjesta i gradske pijace.”- upoznao je gradonačelnik Komnenović ministra Mitrovića.

Na sastanku je razgovarano o mogućnosti izgradnje reciklažnog centra za čvrsti otpad.

S tim u vezi, ministar Mitrović je izjavio da će Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma o svom trošku raditi na sanaciji deponije Lovanja u blizini Aerodroma Tivat, a sve to u sklopu Programa obilježavanja 30 godina od proglašenja Crne Gore ekološkom državom.

Razmatrane su i opcije razvoja drugih objekata infrastrukture u Opštini Tivat.

“Bićemo vjetar u leđa razvoju Opštine Tivat-“ izjavio je na kraju posjete ministar Ratko Mitrović, a prenose iz kabineta tivatskog gradonačelnika.

Bonus video: