Borovinić Bojović: Radimo sve da škole ostanu otvorene

„Kao i svi roditelji, i ja danas pratim djecu u školu. U tom smislu, najvažnije je da nam se kući vraćaju radosni i zdravi. Najbolji način je da, dok su u školi, pravilno nose maske iako sam, kao roditelj, svjesna da to nerado čine“, poručila je

20201 pregleda 819 reakcija 32 komentar(a)
Borovinić Bojović, Foto: Ministarstvo zdravlja
Borovinić Bojović, Foto: Ministarstvo zdravlja

Ministarstvo zdravlja čini sve da bi škole u Crnoj Gori ostale otvorene, poručila je resorna ministarka Jelena Borovinić Bojović.

Ona je čestitala polazak u školu svim đacima u Crnoj Gori.

„Kao i svi roditelji, i ja danas pratim djecu u školu. U tom smislu, najvažnije je da nam se kući vraćaju radosni i zdravi. Najbolji način je da, dok su u školi, pravilno nose maske iako sam, kao roditelj, svjesna da to nerado čine“, poručila je Borovinić Bojovič.

Ona je kazala da kao pulmolog, odgovorno tvrdi da nošenje maski ni na koji način ne remeti pravilan psiho-fizički razvoj i svakodnevno funkcionisanje djeteta.

Borovinić Bojović je upozorila da bi nepoštovanje mjera moglo da poremeti planove u vezi sa svakodnevnim životom, pa i odlaskom u školu.

"S nadom da se to neće desiti, pridružujem se apelu SZO i UNICEF-a i kao ministarka zdravlja Crne Gore poručujem da radimo sve da naše škole ostanu otvorene“, poručila je Borovinić Bojović.

Bonus video: