UP: Intenziviraće saradnju dvije specijalne policije

“Ovo je inicijalni korak ka uspostavljanju intenzivnije saradnje i razmjene znanja i iskustava specijalnih policija”, kaže se u saopštenju

5971 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Twitter/Uprava policije
Foto: Twitter/Uprava policije

Posjeta crnogorske delegacije Sektora policije posebne namjene Žandarmeriji Turske je početak saradnje i razmjene znanja i iskustava specijalnih policija, saopšteno je iz Uprave policije.

Crnogorsku specijalnu policiju u Turskoj predvodi direktor Miloš Rakonjac koji je prvi zvanični sastanak imao sa generalom potpukovnikom Generalne komande Žandarmerije Turske Zaferom Koćom.

“Ovo je inicijalni korak ka uspostavljanju intenzivnije saradnje i razmjene znanja i iskustava specijalnih policija”, kaže se u saopštenju.

Iz policije je saopšteno da se sagovornici zadovoljni zbog realizacije posjete i uspostavljanja saradnje između Uprave policije i Žandarmerije potvrđujući pritom spremnost za njeno intenziviranje i proširenje saradnje i na druge segmente rada.

“Tokom boravka delegacija je posjetila Komandu žandarmerije za specijalne operacije, Specijalnu jedinicu Žandarmerije (JOAK) i Odjeljenje za avijaciju”, kazali su iz policije.

Najavljeno je delegacija posjetiti Akademiju Žandarmerije i obalske straže, Komandu pokrajinske Žandarmerije u Ankari i Centar za obuke konja i pasa Žandarmerije Turske.

“Značaj ove posjete je i što će delegacija Uprave policije biti u mogućnosti da se neposredno upozna sa uslovima u kojima će se održati obuke za službene konje i pse, predviđene nedavno potpisanim Memorandumom o razumijevanju”, kaže se u saopštenju.

Iz Uprave policije su kazali da je u toku dvomjesečna obuka za ronioce za sedam službenika.

Bonus video: