O izazovima Crne Gore sa partijskim funkcionerima

Vajs u posjeti URI povodom obilježavanja 30 godina od proglašenja ekološke države

Kako su kazali, tokom susreta Vajsa i funkcionera URE biće priče o konkretnim akcijama i potezima za unapređenje postojeće saradnje naše partije i Zelenih Evrope

7121 pregleda 405 reakcija 2 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Poslanik Evropskog parlamenta i kopredsjedavajći Zelenih Evrope, član POSP-a za Crnu Goru Tomas Vajs boravi u posjeti Građanskom pokretu URA, a povodom predstojećeg obilježavanja 20. septembra dana kada je Crna Gora proglašena prvom ekološkom državom na svijetu, saopštili su iz ove partije.

IZ URE su saopštili da će se Vajs ovom prilikom sastati sa potpredsjednicima partije Jovanom Marović i Goranom Đurovićem, generalnim sekretarom Miletom Radovanićem i političkom direktorkom Anom Novaković-Đurović.

Kako su kazali, tokom susreta Vajsa i funkcionera URE biće priče o konkretnim akcijama i potezima za unapređenje postojeće saradnje naše partije i Zelenih Evrope.

Napominju i da je za kraj godine planiran kongres Zelenih Evrope na kome će URA učestvovati, a između ostalog na njemu će biti i razgovora o inicijativama u Evropskom parlamentu i na koji način URA može doprinijeti u radu poslaničkog kluba Zelenih Evrope.

"Vajs koji je veliki prijatelj naše partije i Crne Gore upoznaće se sa dostignućima u ekološkim programskim politikama URE i Crne Gore te iz tog razloga posjetiti Solanu ali i razgovarati o odluci Vlade Crne Gore kojom je zabranjena dalja izgradnja mHE. Vajs će sa partijskim funkcionerima razgovarati i o raskidu koncesija na pojedine mHE te o izazovima Crne Gore u narednom periodu“, navodi se u saopštenju.

Iz URE napominju i da imaju u planu da nizom događaja i akcija obilježe 20. septembar dan kada je Crna Gora proglašena ekološkom državom.