Skupština obezbijedila sredstva za postavljanje panoa i ukrasnog bilja u okviru ekološkog kutka OŠ "Sutjeska"

"Osmišljavanje ekološkog kutka u podgoričkoj osnovnoj školi samo je jedno od simboličnih nastojanja da Skupština doprinese razvoju školstva i uslova u ovoj važnoj sferi razvoja društva"

4583 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Skupstina.me
Foto: Skupstina.me

Povodom početka školske godine, a u susret 20. septembru kada se navršava 30 godina od donošenja Deklaracije o ekološkoj državi Crnoj Gori, Skupština Crne Gore obezbijedila je sredstava za postavljanje panoa i ukrasnog bilja koje će u narednom periodu krasiti prostor ekološkog kutka Osnovne škole "Sutjeska".

Ekološki kutak ove podgoričke škole, prema riječima direktora Predraga Jovovića, prostor je koji će u radu koristiti polaznici ekološke sekcije, a mogućnost da se djeca i na ovakav, neposredan način u prostorijama škole upoznaju sa značajem ekologije, direktor prepoznaje kao važan vid oglednog usvajanja znanja.

"Donacija Skupštine je zaista pozitivno iznenađenje i siguran sam da će koristiti svim učenicima škole. Sve je realizovano u izuzetno kratkom roku, a sama zamisao i realizacija na tragu je i naših poimanja da je od ključnog značaja upravo među najmlađima razvijati ekološku svijest, kako bi sjutra svaki pojedinac ličnim primjerom dao doprinos zaštiti životne sredine, što će koristiti gradu, državi i nekim budućim generacijama", kazao je Jovović.

OŠ Sutjeska pano
foto: Skupstina.me

U susret novoj školskoj godini predsjednik Skupštine Aleksa Bečić, ranije je istakao, da je presrećan što je krenula distribucija udžbenika i što će svaki osnovac prvi put u istoriji Crne Gore dobiti besplatne udžbenike, te podsjetio i da je izuzetno važan i korak u okviru socijalne politike koji predviđa da djeca do navršene šeste godine života dobijaju dječiji dodatak.

OŠ Sutjeska pano
foto: Skupstina.me

Kako je kazao, to je samo početak, dok je cilj da u narednom periodu ovo pravo ostvaruju sva djeca.

"Prva inicijativa koju sam pokrenuo od kada sam izabran za predsjednika Skupštine Crne Gore, bila je da svako dijete dobije besplatne udžbenike i da djeci vratimo dječiji dodatak. Uspjeli smo", rekao je ranije Bečić.

OŠ Sutjeska pano
foto: Skupstina.me

Iz Skupštine je saopšteno da je Bečić bio učenik OŠ "Sutjeska”.

"Osmišljavanje ekološkog kutka u podgoričkoj osnovnoj školi samo je jedno od simboličnih nastojanja da Skupština doprinese razvoju školstva i uslova u ovoj važnoj sferi razvoja društva. Ove godine, 20. septembra, navršava se 30 godina od donošenja Deklaracije o ekološkoj državi Crnoj Gori. Deklaracija o ekološkoj državi Crnoj Gori usvojena je na sjednici parlamenta koja je održana na otvorenom, na Žabljaku 20. septembra 1991. godine. Usvajanjem Deklaracije, Crna Gora je postala prva ekološka država na svijetu, a dokument je već naredne godine predstavljen na konferenciji UN-a o zaštiti životne sredine", saopšteno je iz Skupštine.

Bonus video: