CK Kolašin i mještani sela Moračka bistrica pokrenuli akciju za izgradnje kuće porodice Mašković

Kuća
porodice Mašković potpuno je izgorjela 1. jula u požaru u kojem je stradao
i Jovankin brat Branisalav. Starica je od tada bez krova nad glavom

10161 pregleda 137 reakcija 2 komentar(a)
Foto: CK Kolašin
Foto: CK Kolašin

Crveni krst Kolašin i i mještani kolašinskog sela Moračka bistrica pokrenuli su akciju izgradnje kuće za staricu Jovanku Mašković. Kuća porodice Mašković potpuno je izgorjela 1. jula u požaru u kojem je stradao i Jovankin brat Branisalav. Starica je od tada bez krova nad glavom.

"Kao odgovorni članovi društva, organizovali smo se da joj pomognemo u izgradnji skromne kućice. Za Jovanku će to predstavljati nemjerljivu pomoć. Namjeravamo da, kroz lični doprinos, pomognemo starici da u prstojnim uslovima dočeka predstojeću zimu. Njena skromnost nas na to obavezuje. Ogromnu energiju u nama pokreće požrtvovanost Mirka Radovića, Ćira Radovića i Bobana Medenice, koji svakodnevno rade i izgrađuju baki novi dom“, saopštili su iz kolašinskog Crnenog krsta.

izgradnja kuće Jovanki
foto: CK Kolašin

Iz te organizacije mole sugrađane koji su prilici da pomognu, a kažu da je svaki vid podrške dobrodošao. Novčani prilozi za izgradnju kuće mogu se uplatiti na Jovankin žiro račun 510-1213114-41.

U prikupljanju sredstva pomaži i organizatori trke Bjelasica ultra trail, a na dan održavanja manifestacije biće postavljene kutije za dobrovoljne priloge za obnovu Jovankine kuće.

Bonus video: