Udruženje iseljenika iz Gusinja spremno da pomogne realizaciju projekta "Izgradnja školske zgrade OŠ "Džafer Nikočević"

Pojasnili su da će se projekat realizovati po modelu doniranja radova, tako što će cjelokupna sredstva obezbijediti pomenuto Udruženje, dok će Ministarsvo prosvjete, nauke, kulture i sporta pružati logističku i svaku drugu podršku koja bude potrebna

9388 pregleda 41 reakcija 0 komentar(a)
Foto: MPNKS
Foto: MPNKS

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić potpisala je danas u prostorijama Ministarstva Memorandum o saradnji sa Mentonom Kukićem, opunomoćenim predstavnikom Udruženja iseljenika iz Gusinja, sa sjedištem u Njujorku.

Ovaj Memorandum potpisan je u cilju realizacije projekta "Izgradnja školske zgrade JU OŠ "Džafer Nikočević", u Gusinju, u selu Višnjevo, pojasnili su iz ovog resora.

Kako su kazali, Udruženje čiji su pripadnici bivši učenici Osnovne škole „Džafer Nikočević”, izrazilo je spremnost da bude donator ovog projekta, a samu inicijativu prihvatio je i direktor škole, Šerif Feratović.

Pojasnili su da će se projekat realizovati po modelu doniranja radova, tako što će cjelokupna sredstva obezbijediti pomenuto Udruženje, dok će Ministarsvo prosvjete, nauke, kulture i sporta pružati logističku i svaku drugu podršku koja bude potrebna.

"Procjenjuje se da će ukupni troškovi projekta iznositi 80.000 eura, a nova školska zgrada biće projektovana i izgrađena tako da ispunjava sve lokalne građevinske propise i da bude u skladu sa obrazovnim zahtjevima Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo će, saopštili su, nakon dostavljanja neophodne dokumentacije izdati potrebne saglasnosti za realizovanje ovog značajnog projekta.

Memorandum je potpisan u prisustvu direktora Direktorata za vaspitanje i obrazovanje pripadnika manjinskih naroda i nacionalnih zajednica Safeta Kalača.

Bonus video: