Policija intervenisala: Pokušali da snimaju unutar Cetinjskog manastira

Građani su ušli u dvorište Cetinjskog manastira bez ikakvih problema, a pometnja je nastala pošto je neke od njih sveštenstvo upozorilo da je zabranjeno snimanje i fotografisanje unutar manastira

67224 pregleda 1115 reakcija 220 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Ažurirano: 01.09.2021. 23:04h

Policija je danas intervenisala nakon što je grupa građana sa kamermanom ušla u Cetinjski manastir gdje je zabranjeno snimanje.

Nakon više upozorenja da je zabranjeno snimanje i fotografisanje unutar Cetinjskog manastira grupa građanki i građana koja je prethodno održala performans na Cetinju pod nazivom "Ne! – Jevanđelju mržnje" se pobunila zbog toga tvrdeći da im se ne dozvoljavava ulaz u manastir.

Građani su ušli u dvorište Cetinjskog manastira bez ikakvih problema, a pometnja je nastala pošto je neke od njih sveštenstvo upozorilo da je zabranjeno snimanje i fotografisanje unutar manastira.

Na ulazu u Cetinjski manastir istaknuta je tabla sa upozorenjem da je zabranjeno snimanje, kako i na samom ulazu u manastir.

O tome je sveštenstvo upozorilo okupljene, na šta je je jedna od osoba, kako se čuje na snimku pitala "ko nam garantuje sigurnost".

Sveštenstvo je tražilo od policije da reaguje i ukloni osobe koje snimaju.

Na objavljenom snimku se čuje kako ženska osoba govori "ajmo, građani nisu dobrodošli", te da "nemaju pravo da uđu".

Neki mediji su objavili da sveštenici nisu dozvolili ekipi RTCG da obave novinarski posao u porti Cetinjskog manastira gdje su htjeli da snimaju materijal za dokumentarni film.

Na snimku se vide urednica Dokumentarnog programa Tanja Šuković i snimatelj Dragan Tomašević, a po istim navodima, oni su izvrijeđani i incident prijavili Centru bezbjednosti Cetinje.

Na portalu RTCG je tek nakon nekoliko sati objavljeno da je njihovoj ekipi zabranjeno snimanje, ali se u toj objavi ne navodi da su snimali materijal za dokumentarni film.

U video snimku pogledajte kako je sve proteklo:

Bonus video: