Komšo "krstari" ulicama Podgorice

Kako je saopšteno iz Glavnog grada, socijalni servis Komšo će prevoziti korisnike do željenih odredišta u širem centru grada

16098 pregleda 24 reakcija 9 komentar(a)
Komšo će saobraćati od 8 do 16 sati, Foto: BORIS PEJOVIC
Komšo će saobraćati od 8 do 16 sati, Foto: BORIS PEJOVIC

Električno vozilo Komšo od juče saobraća ulicama Podgorice, a njime će Podgoričani, koji su stariji od 65 godina i osobe sa invaliditetom moći da se besplatno prevoze.

Kako je saopšteno iz Glavnog grada, socijalni servis Komšo će prevoziti korisnike do željenih odredišta u širem centru grada.

”I to od Trga nezavisnosti kod Gradskog parlamenta, do Ulice Vuka Karadžića, zatim Doma zdravlja Nova varoš, Centra za socijalni rad, Fonda za zdravstveno osiguranje i Fonda PIO. Komšo će prevoziti najstarije sugrađane od 8 do 16 sati”, pojašnjeno je iz GG.

Kako su istakli, označena su stajališta i postavljene klupe na trasi kojom će se kretati specijalizovano električno vozilo.

”Komšo će olakšati kretanje naših najstarijih, a pored toga doprinijeće i smanjenju gužvi na gradskim ulicama. Takođe, u pitanju je još jedna ekološka priča koja je na tragu svih naših napora da Podgoricu učinimo što zelenijom”.

Bonus video: