"MEDIJI POKAZALI I dokazali da su apsolutni saveznici medicine"

Borovinić Bojović: Besplatni brzi testovi za sve predstavnike medija koji još nijesu imunizovani

"Testiranje je neophodno najaviti sa zvanične mejl adrese medija u kom zaposleni rade"

19586 pregleda 133 reakcija 10 komentar(a)
Borovinić Bojović, Foto: Boris Pejović
Borovinić Bojović, Foto: Boris Pejović

Ministarstvo zdravlja Crne Gore obezbijediće besplatne brze antigenske testove za sve predstavnike medija koji izvještavaju sa skupova za čije je prisustvo nužna Nacionalna digitalna COVID potvrda, a koji, iako pripadaju prioritetnoj grupi za imunizaciju, do sada nijesu iskoristili tu mogućnost, saopštila je danas ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

"Mediji u Crnoj Gori, uprkos svim razlikama, bez izuzetka, do sada su pokazali i dokazali da su apsolutni saveznici medicine zbog čega im je Ministarstvo zdravlja zahvalno na dosadašnjem doprinosu u procesu imunizacije protiv koronavirusa. S obzirom na neprikosnoveno pravo javnosti da zna, ali i na pravo zaposlenih u medijima na zdravo radno okruženje, Ministarstvo zdravlja Crne Gore obezbijediće besplatne brze antigenske testove za sve predstavnike medija koji izvještavaju sa skupova za čije je prisustvo nužna Nacionalna digitalna COVID potvrda, a koji, iako pripadaju prioritetnoj grupi za imunizaciju, do sada nijesu iskoristili tu mogućnost", istakla je Borovinić Bojović.

Ona je dodala da će se besplatni brzi antigenski testovi u Podgorici raditi u Institutu za javno zdravlje, a u ostalim gradovima testiranje će se vršiti u lokalnim higijensko epidemiološkim službama.

"Testiranje je neophodno najaviti sa zvanične mejl adrese medija u kom zaposleni rade. Svjesni činjenice da se, nažalost, i dalje rijetko javno govori o tome da su novinari, snimatelji, fotoreporteri i voditelji sve vrijeme izloženi povećanom riziku od oboljevanja od korona virusa, Ministarstvo zdravlja Crne Gore i na ovaj način želi da skrene pažnju na ovu grupu koja je od prvog dana u fokusu naše pažnje, zbog čega smo dužni, u ime svih građana, da im posvetimo dodatno uvažavanje. Ministarstvo zdravlja ohrabruje sve medije u Crnoj Gori da istraju na svojim zadacima uz zahvalnost na svim stranicama i prilozima posvećenim zdravstvenim radnicima i javnom zdravlju svjesni činjenice da istovjetan prostor zaslužujete i vi sami", poručila je ministarka zdravlja.