GA: Politički subjekti da učine sve da do incidenata na Cetinju ne dođe

Programski direktor GA Milan Radović kazao je ta nevladina organizacija posebno poziva građane da u nedjelju stavove izraze na dostojanstven, civilizovan način i da prihvate da drugi imaju pravo da različito misle i to saopšte

14181 pregleda 255 reakcija 1 komentar(a)
Radović, Foto: Boris Pejović
Radović, Foto: Boris Pejović

Građanska alijansa (GA) pozvala je političke subjekte da učine sve da do incidenata na Cetinju ne dođe i da svojim izjavama upućuju na dijalog, toleranciju različitih stavova i smirivanja tenzija.

Programski direktor GA Milan Radović kazao je ta nevladina organizacija posebno poziva građane da u nedjelju stavove izraze na dostojanstven, civilizovan način i da prihvate da drugi imaju pravo da različito misle i to saopšte.

"Od medija se očekuje odgovorno i profesionalno izvještavanje, a u cilju doprinosa miru i medjusobnoj toleranciji", kazao je Radović agenciji MINA.

Za nedjelju 5. septembar najavljeno je ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Predsjednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović je 28. avgusta saopštio da će 5. septembra doći na protest na Cetinju, ako SPC ne odustane od namjere da ustoliči Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Bonus video: