Radunović: Joanikije i Porfirije imaju istorijsku šansu da kažu, braćo Crnogorci dođite s nama da služite

"Ovdje decenijama žive i borave popovi Srpske pravoslavne crkve (SPC). Ja se sa njima srijećem, pričamo. Mi smo prijatelji, nikada nije bilo ničega. Da je neko htio da nanese zlo, mogao je imati svaki dan priliku. To su gluposti koje mediji prave, atmosferu koja jednostavno ne postoji"

48617 pregleda 399 reakcija 156 komentar(a)
Radunović, Foto: Screenshot/Youtube
Radunović, Foto: Screenshot/Youtube

Mitropolit Joanikije i patrijarh Porfirije imaju istorijsku šansu da izađu i kažu, dođite braćo Crnogorci, vi postojite, ovo je vaše, dođite s nama da služite, rekao je pjevač grupe "Perper" Nikola Radunović.

Ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija predviđeno je za nedjelju 5. septembar u Cetinjskom manastiru.

Patrijarh srpski Porfirije danas dolazi u Crnu Goru, gdje će ispred hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici biti organizovan doček.

"Ovdje decenijama žive i borave popovi Srpske pravoslavne crkve (SPC). Ja se sa njima srijećem, pričamo. Mi smo prijatelji, nikada nije bilo ničega. Da je neko htio da nanese zlo, mogao je imati svaki dan priliku. To su gluposti koje mediji prave, atmosferu koja jednostavno ne postoji. Problem je samo da se pokaže dobra volja, kad kažu braćo da kažu na koga misle. Da kažu Crnogorci vi ste naša braća, kao što su oni naša", istakao je Radunović, prenosi Portal RTCG.

On je poručio da Joanikiju želi dugo zdravlje i stolovanje.

"Mitropolit Joanikije će naravno tu boraviti, kao što je boravio jako dugo, ja ga srijećem, svi ga Cetinjani srijeću i on će boraviti tu sigurno dugi niz godina. Želim mu dugo zdravlje i dugo stolovanje. Imaju sad istorijsku šansu i on i patrijarh da izađu i kažu, dođite braćo Crnogorci, vi postojite, ovo je vaše, dođite s nama da služite. Ja samo zamišljam Isusa Hrista po onome što znam o njemu, taj čovjek sigurno ne bi uradio ništa što bi izazivalo nemire, nego bi pomirio ljude", zaključio je Radunović, prenosi Portal RTCG.