Institut za medije: Profesionalnim izvještavanjem mediji da doprinesu smirivanju tenzija i očuvanju mira i sigurnosti

"Pozivamo Ministarstvo unutrašnjih poslova i Upravu policije da obezbijede sigurnost i zaštite novinare/ke koji će izvještavati o događajima sa Cetinja"

8497 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Institut za medije Crne Gore pozvao je sve medije da profesionalnim izvještavanjem daju doprinos smirivanju tenzija i očuvanju mira i sigurnosti uoči najavljenjih skupova na Cetinju.

"Institut za medije Crne Gore poziva kolege novinare, urednike i rukovodstva medijskih kuća da poštujući etički kodeks, koji ih obavezuje na objektivnost i nepristrasnost, budu konstruktivan društveni činilac i pruže građanima pravovremene i objektivne informacije o predstojećim događajima", navodi se u saopštenju Instituta za medije.

Pozvali su novinare i da pokažu dodatnu pažnju prema informacijama koje objavljuju pojedini regionalni mediji i dodatno ih provjere prije objavljivanja.

"Pozivamo Ministarstvo unutrašnjih poslova i Upravu policije da obezbijede sigurnost i zaštite novinare/ke koji će izvještavati o događajima sa Cetinja", navodi se u saopštenju Instituta za medije.

Bonus video: