"Prošlo je godinu dana otkad građani iščekuju da Vlada ispuni obećanje i raskine štetne koncesije za mHE"

"Ovakvo prolongiranje predstavlja jednu ozbiljnu drskost, poigravanje sa životima i ljudskim pravima mještana koji iz nedjelje u nedjelju žrtvuju svoje vrijeme i eneriju boreći se da zaustave mHE koje ugrožavaju naša zajednička dobra i Ustavom zagrarantova prava"

9562 pregleda 6 komentar(a)
Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović na jednom od protesta, Foto: GI Sačuvajmo rijeke Crne Gore
Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović na jednom od protesta, Foto: GI Sačuvajmo rijeke Crne Gore

Prošlo je godinu dana otkad građani Crne Gore iščekuju da Vlada ispuni svoje predizborno obećanje i raskine sve štetne koncesije za male hidroelektrane (mHE), saopšteno je danas iz Građanske inicijative (GI) "Sačuvajmo rijeke Crne Gore".

"Ove nedjelje mještani Bara Kraljskih i Rečina će odražati 36. protest. Oni se bore za zaustavljanje mHE iz nedjelje u nedjelju iako postoje svi pravni razlozi za raskid nezakonitih koncesionih ugovora", ističe se u saopštenju.

Oni su dodali da je "Komisiji za sagledavanje stanja u pogledu realizacije ugovora o koncesiji koja je formirana pri Ministarstvu ekologije prostornog planiranja i urbanizma, dostavljena kompletna studija, materijali i dokazi o nepravilnostima, pritužbe sudovima, ombudsmanu".

"I dalje nema odgovora. Ovakvo prolongiranje predstavlja jednu ozbiljnu drskost, poigravanje sa životima i ljudskim pravima mještana koji iz nedjelje u nedjelju žrtvuju svoje vrijeme i eneriju boreći se da zaustave mHE koje ugrožavaju naša zajednička dobra i Ustavom zagrarantova prava". poručili su iz GI "Sačuvajmo rijeke Crne Gore".

Bonus video: