Delegacija EU i zemlje Kvinte: Pojedinci će morati da odgovaraju za svoje postupke

"Prioritet u narednom periodu bi trebalo da bude uspostavljanje demokratskog, inkluzivnog i konstruktivnog političkog dijaloga, uključujući sve strane koje su iskreno opredijeljene za svijetlu evropsku budućnost ove zemlje članice NATO-a, poštujući osnovne slobode, posebno slobodu izražavanja, slobodu mirnog okupljanja i slobodu vjeroispovijesti"

81794 pregleda 54 reakcija 49 komentar(a)
Danas na Cetinju, Foto: Luka Zeković
Danas na Cetinju, Foto: Luka Zeković

Ambasade Francuske, Njemačke, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva, Sjedinjenih Američkih Država i Delegacija Evropske unije u Podgorici osudili su sve oblike nasilja.

U zajedničkom saopštenju za javnost apelovali su na sve građane da odgovorno doprinose očuvanju mira, čuvanju javnog reda i mira, te na policiju da isključivo koristi samo potrebna i zakonita sredstva.

"Pojedinci će morati da odgovaraju za svoje postupke. Prioritet u narednom periodu bi trebalo da bude uspostavljanje demokratskog, inkluzivnog i konstruktivnog političkog dijaloga, uključujući sve strane koje su iskreno opredijeljene za svijetlu evropsku budućnost ove zemlje članice NATO-a, poštujući osnovne slobode, posebno slobodu izražavanja, slobodu mirnog okupljanja i slobodu vjeroispovijesti. Svi koji na osnovu ovih principa rade na pomirenju društva imaće našu kontinuiranu podršku", navodi se u zajedničkom saopštenju.

Bonus video: