Sekulović i Brđanin: Ničiji život nije vrijedniji od drugog, politički lideri da počnu da rade na smirivanju tenzija

"MUP i UP žale i što su pojedini mediji, širenjem lažnih ili nedovoljno provjerenih vijesti, značajno podizali tenziju i otežavali situaciju. Između ostalog, širile su se i dezinformacije da su pojedini djelovi bezbjednosnog sektora u lancu komande otkazali poslušnost, zatim da je povrijeđena trudnica, itd, a što je sve kasnije demantovano kao neistinito"

61256 pregleda 553 reakcija 101 komentar(a)
Sekulović i Brđanin, Foto: Vlada Crne Gore
Sekulović i Brđanin, Foto: Vlada Crne Gore

Mnistar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i direktor Uprave policij Zoran Brđanin saopštili su danas da "Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Uprava policije (UP) ukazuju da je atmosfera u kojoj su izvršavane njihove zakonske nadležnosti u uspostavljanju i očuvanju mira i reda tokom vikenda bila vrlo kompleksna".

Oni su dodali da se "posebno zahvaljuju kolegama pripadnicima policijskih snaga koji su djelovali profesionalno, jedinstveno i dostojanstveno i odoljeli pritiscima sa svih strana, dokazujući snagu institucija koje rade u interesu građana".

"MUP i UP žale i što su pojedini mediji, širenjem lažnih ili nedovoljno provjerenih vijesti, značajno podizali tenziju i otežavali situaciju. Između ostalog, širile su se i dezinformacije da su pojedini djelovi bezbjednosnog sektora u lancu komande otkazali poslušnost, zatim da je povrijeđena trudnica, itd, a što je sve kasnije demantovano kao neistinito. Pozivamo medije da kontaktiraju naše službe uvijek kad se radi o ovako osjetljivim situacijama, kako bi zajedno doprinijeli objektivnom informisanju i javnom interesu", istakli su Sekulović i Brđanin.

Oni su poručili da "ničiji život nije vrijedniji od drugog".

"Uložili smo sve napore da to pokažemo i ovih dana, uvažavajući različita ljudska prava građana, ali i štiteći dignitet profesije, ustavno i sekularno ustrojstvo države. MUP i UP žale što smo svi zajedno došli u situaciju koja je iziskivala mobilizaciju značajnih policijskih snaga. Ipak, dali smo sve od sebe da se ne prekorače ovlašćenja i da ispoštujemo sve aktere, a svaki primjer za koji se navodi da je toga bilo pomno ćemo ispratiti, uz podsjećanje da je ovo bila teška i delikatna policijska akcija", kazali suSekulović i Brđanin.

Oni su poručili da "žale zbog neprijatnosti koje su pojedini građani imali", te da "pozivaju političke lidere da bez odlaganja počnu raditi na smirivanju tenzija".

"Imamo jednu državu, svi treba da je čuvamo i budemo na istoj strani i da pokažemo toleranciju, a MUP i Uprava policije će nastaviti da rade u skladu sa svojim ovlašćenjima i zakonom", zaključili su Sekulović i Brđain.

Bonus video: