SDP podnijela prijavu Savjetu zbog nanošenja tjelesne povrede Krivokapiću

"Očigledno je da se radilo o komandiru kordona koji je stajao na Trgu Kralja Nikole. Podigao je i nešto rekao u taj mini megafon iz kojeg se ništa nije čulo. Odmah po tom činu, taj policajac izvukao je osigurač iz šok bombe, i istom gađao Krivokapića kojom prilikom je zadobio lakše tjelesne povrede u prijedjelu desne i lijeve noge“, navodi se u prijavi SDP-a

43199 pregleda 2491 reakcija 137 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Krivokapić, Foto: Boris Pejović

Socijaldemokratska partija (SDP) uputila je Savjetu za građansku kontrolu rada policije prijavu zbog nanošenja tjelesne povrede počasnom predsjedniku te partije Ranku Krivokapiću, tokom protesta u nedjelju, na Cetinju.

U prijavi SDP-a se navodi da se Krivokapić u nedjelju poslije šest sati nalazio sa manjom grupom protestanata na Trgu Kralja Nikole na Cetinju.

Oni su kazali da je u tom periodu, na istom mjestu, desetak protestanata sjedilo na stolicama iz obližnjeg kafića na udaljenosti preko 15 metara od prvog kordona u kome je bilo više od 40 policajaca.

Iz SDP-a su objasnili da se u jednom trenutku, u sredini kordona pojavio policajac koji je u ruci držao najmanji megafon koji je Krivokapić do tada vidio, iako je bio učesnik, kako su rekli, na desetine protesta u Crnoj Gori i Srbiji.

"Očigledno je da se radilo o komandiru kordona koji je stajao na Trgu Kralja Nikole. Podigao je i nešto rekao u taj mini megafon iz kojeg se ništa nije čulo. Odmah po tom činu, taj policajac izvukao je osigurač iz šok bombe, i istom gađao Krivokapića kojom prilikom je zadobio lakše tjelesne povrede u prijedjelu desne i lijeve noge“, navodi se u prijavi SDP-a.

Oni su rekli da je jasno propisano da se ta eksplozivna sredstva bacaju na zemlju, a ne na glavu i tijelo pojedinca.

"Nemamo dilemu da je pomenuti policajac prepoznao bivšeg predsjednika Skupštine i da je njegova namjera bila usmjerena da ga trajno onesposobi. Poznato je da takvom upotrebom šok bombe prema glavi mete, mogu nastupiti i smrtne posijedice“, kazali su iz SDP-a.

SDP je pozvao Savjet da utvrdi identitet komandira koji je povrijedio Krivokapića, prekoračio ovlašćenje i upotrebio prekomjernu silu.

U suprotnom, to će se, kako ocjenjuju iz SDP-a, smatrati aktom terora vlasti prema svom decenijskom političkom protivniku, odnosno aktu koji je bio politički motivisan.

Bonus video: