Taksisti u Tivtu prave najveći haos

Svoj dopsrinos “domicilnom” nepoštovanju propisa nerijetko daju i strane diplomate koje svojim službenim vozilima sa diplomatskim tablicama dolaze u Tivat i parkiraju na zabranjenim mjestima jer ih policija ne dira zbog diplomatskog imuniteta koji uživaju

18763 pregleda 20 reakcija 19 komentar(a)
I diplomate prave prekršaje u Tivtu, Foto: Siniša Luković
I diplomate prave prekršaje u Tivtu, Foto: Siniša Luković

Uprkos naporima koje u suzbijanju te pojave ulaže Sekretarijat za komunalni i inspekcijski nadzor Opštine Tivat, praksa nepravilnog i parkiranja vozila na nedozvoljenim mjestima u centru Tivta i dalje je veoma izražena.

To se posebno odnosi na Arsenalsku ulicu, čija je jedna kolovozna traka čitavom dužinom od raskrnice prema Pinima na jugu, do rampe na ulazu u kompleks Porto Montenegro na sjeveru, gotovo uvijek zakrčena nepravilno parkiranim automobilma - Iako to saobraćajni znaci izričito zabranjuju, tu je, po pravilu, najviše nepravilno parkiranih taksi vozila koja rade za radio-taksi udruženja u Tivtu i ona kao takva, nikako ne bi smjela biti stacionirana mimo taksi parkirališta koja su, podnoseći zahtjeve za dobijanje licence za rad, u drugim djelovima grada deklarisala i obezbijedila sama taksiudruženja.

Povremeni haos na ionako uskim i zakrčenim ulicama u centru Tivta, međutim, ne prave samo taksisti, već i drugi građani koji parkiranim automobilima nerijetko zauzmu čitavu jednu traku ulice Druge dalmatinske brigade u neposrednoj blizini zgrade Optrine Tivat, pa i sam gradonačelnik sa prozora svog kabineta može gledati automobile drugih sugrađana koji su prisljeni voziti slalom između nepraviln parkiranih i na kolovozu ostavljenih automobila prekršilaca propisa.

Nepravilnim parkiranjem dosta su napadnute i ulice 21. novembra, Njegoševa kod bivšeg hotela “Mimoze” i Luke Tomanovića kod stare zgrade Opštine, gdje nesavjesni vozači nerijetko auta ostavljaju i u dijelu same raskrsnice-kružnog toka na magistrali.

Svoj dopsrinos “domicilnom” nepoštovanju propisa nerijetko daju i strane diplomate koje svojim službenim vozilima sa diplomatskim tablicama dolaze u Tivat i parkiraju na zabranjenim mjestima jer ih policija ne dira zbog diplomatskog imuniteta koji uživaju.

Na pitanje zbog čega se ne mogu efikansnije izboriti sa ovim nelegalnostima, iz Sekretarijata za komunalni i inspekcijski nadzor Opštine Tivat navode da je “samo u reonu grada koji obuhvata spomenute ulice, Komunalna policija Opštine Tivat je za nešto više od dva mjeseca izdala preko 500 prekršajnih naloga, pozivajući se na poštovanje odredbi Zakona o bezbjednosti saobraćaja”.

”Preciznije, ovaj zavidan broj prekršajnih naloga izdat je u periodu od 1. juna do 26. avgusta. Više od polovine vozila, čiji su vlasnici sankcionisani u pomenutom vremenskom okviru, transportovano je specijalnim vozilom pauk”, naveli su iz tog Sekretarijata.

Ističu i da tivatska Komualna policija i dalje radi u tri smjene, pokrivajuću tri patrolna reona, “pritom ulažući sve napore da u gradu vlada red, kako u saobraćaju, tako i u drugim oblastima iz njihove nadležnosti”, te da jednostavno, pogotovo u sezoni kada je obaveza jako puno, ne mogu stići da budu svugdje dovoljno efikasni.

Bonus video: