konkurs otvoren 20 dana

Ministarka zdravlja traži pet pomoćnika

Za tri od pet pozicija potrebno je da kandidati imaju završene studije medicine, stomatologije ili farmacije ili pravni fakultet

13099 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Borovinić Bojović, Foto: SAVO PRELEVIC
Borovinić Bojović, Foto: SAVO PRELEVIC

Uprava za kadrove raspisala je u ponedjeljak konkurs za mjesta petoro pomoćnika ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović.

Za tri od pet pozicija potrebno je da kandidati imaju završene studije medicine, stomatologije ili farmacije ili pravni fakultet.

Odlukom Vlade sredinom juna, Direktoratom za zdravstvenu zaštitu, farmakologiju i regulisane profesije upravlja vršiteljka dužnosti, doktorica Slađana Ćorić.

Mjesec dana kasnije v.d. mandat produžen je doktoru Slobodanu Mandiću i doktorci Ivani Živković. Mandić je vršilac dužnosti direktora Direktorata za kontrolu kvaliteta zdravstvene zaštite, unapređenje ljudskih resursa u zdravstvu i zakonitost funkcionisanja komora, dok je Živković v.d. direktorica Direktorata za javno zdravlje, politika za sprečavanje zloupotrebe droga i drugih psihoaktivnih supstanci, prekursore i kozmetičke proizvode.

Kandidati koji žele da se prijave za poziciju direktora Direktorata za projekte (IPA), inovacije i zdravstveni turizam treba da imaju završen ekonomski ili fakultet iz oblasti tehničko-tehnoloških nauka. Ovu poziciju u v.d. stanju od jula pokriva ekonomista Luka Đukanović.

Kandidati za mjesto direktora Direktorata za digitalno zdravlje potrebno je da imaju završen fakultet iz oblasti tehničko-tehnoloških nauka. Nedavno je produžen v.d. mandat Aleksandru Sekuliću.

Svi kandidati moraju imati najmanje dvije godine radnog iskustva na poslovima rukovođenja ili pet godina radnog iskustva.

Rok za prijavu na konkurs je 20 dana.