Pribilović podnio ostavku, Dragišić tvrdi da Odbor direktor SRC "Budva" više ne postoji

Zbog nemogućnosti da se izabere novi vršilac dužnosti (v.d.) direktora i insistiranju članova Odbora direktora iz redova Demokratske Crne Gore i Socijalističke narodne partije (SNP) da na to mjesto imenuju Martina Zenovića, koga je odbor direktora na čelu sa Ljubom Dragišićem smijenio sredinom juna, a potom i podnešene krivišne prijave zbog nesavjesnog rada direktora, došlo je do podjele unutar samog Odbora direktora, te međusobnih optužbi

11119 pregleda 18 komentar(a)
Zatvoreni bazen u Budvi, Foto: Vuk Lajović
Zatvoreni bazen u Budvi, Foto: Vuk Lajović

Član odbora direkora Sportsko rekreativnog centra "Budva", predstavnik radnika u tom opštinskom preduzeću Srđan Pribilović podnio je neopozivu ostavku, te pozvao i ostale članove da to učine, jer su kako je poručio nesposobni da riješe problem, zbog koga radnici trpe i ne primaju plate .

Stanje u ovoj opštinskoj firmi, koja gazduje zatvorenim bazenom, je alarmantno i danas je doživjelo kulminaciju.

Zbog nemogućnosti da se izabere novi vršilac dužnosti (v.d.) direktora i insistiranju članova Odbora direktora iz redova Demokratske Crne Gore i Socijalističke narodne partije (SNP) da na to mjesto imenuju Martina Zenovića, koga je odbor direktora na čelu sa Ljubom Dragišićem smijenio sredinom juna, a potom i podnešene krivišne prijave zbog nesavjesnog rada direktora, došlo je do podjele unutar samog Odbora direktora, te međusobnih optužbi.

Ostvaka Prbilovića dolazi uoči današnje elektronske sjednice Odbora direktora, koju su u podne zakazali tri člana odbora direktora, predstavnika Demokrata i SNP Zagorka Jelušić, Duško Stojanović i Isidora Jovanović, a na čijem dnevnom redu je smjena aktuelnog predsjednika Odbora direktora Ljuba Dragišića, izbor novog, kao i izbor v.d. direktora ovog preduzeća (njihov predlog je da to bude ponovo Martin Zenović).

Dragišić je prošlog čevrtka prekinuo posljednju sjednicu Odbora direktora, jer nije dozvolio da članica Odbora Jovanović, koja jedina nije prisustvovala, glasa elektronski, već isključivo putem video poziva, zbog ranijih nerugularnosti koje su se dešavale.

Jelušić i Stojanović su ga optužili za kršenje Zakona o privrednim društvima, nakon što je sjednica otkazana oni su za danas zakazali hitnu sjednicu.

"Na sjednici Odbora direktora održanoj 2. septembra u prisustvo predsjednika Odbora Dragišića, članova, Jelušić i Stojanović, te zapisničarke Danijele Majić, predložio sam da zbog nemogućnosti da izaberemo v.d. direktora na posljednje tri sjednice podnesemo ostavke svi na članstvo u OD i prepustimo Osnivaču ( Opština Budva) da izabere novi odbor i v.d. direktora kako ne bi radnici SRC Budva koje predstavljam i dalje trpjeli štetu zbog naše nesposobnosti , a možda zato što i po Statutu članovi Odbora treba da se biraju iz reda stručnjaka iz raznih struka , a mi to očigledno nijesmo i nemamo kapaciteta da riješimo problem, na te moje riječi članica Odbora, Zagorka Jelušić mi je predložila da ja podnesem ostavku, što ovim putem činim", piše u ostavci koju je Pribilović dostavio predsjedniku Odbora direktora.

Dragišić je pismeno obavijestio Sekretarijat za društvene djelatnosti, pozivajući se na član 171 stav 7 Zakona o privrednim društvima da Odbor direktora SRC "Budva" u ovom sazivu prestaje sa radom i više ne postoji.

"Sportsko rekreativni centar "Budva", čiji sa predsjednik Odbora direktora od marta ove godine, već više od dva mjeseca nema izvršnog direktora (Martin Zenović je razriješen dužnosti) , a pojedini članovi Odbora direktora vrše opstrukcije izbora v.d. direktora. Na posljednjem pokušaju izbora v.d. direktora u četvrtak 2. septembra u Sali Skupštine opštine Budva, u prisustvu medija, član Odbora direktora Srđan Pribilović je predložio raspuštanje Odbora direktora zbog nemogućnosti da obavimo izbor v.d direktora , kao i na posljednje tri sjednice. Sve tri sjednice završene su na način da su članovi Odbora direktora napuštali sjednice ili nijesu dolazili na sjednice . Kako članovi odbora nijesu prihvatili da podnesemo svi ostavke, Pribilović je podnio neopozivu ostavku na mjesto člana Odbora direktora. Dio članova su mi podnijeli zahtjev 3. septembra , dan poslije sjednice koju su opstruirali, da nezakonito održe sjednicu putem maila i to u srijedu 8. septembra", naveo je Dragišić u dopisu.

On je istakao da sjednice po zakonu i Statutu zakazuje predsjednik Odbora, a rok za zakazivanje sjednice na osnovu zahtjeva člana OD , je 30 dana od dana podnošenja zahtjeva.

"Tek poslije 30 dana, ako predsjednik ne zakaže sjednicu , član koji je predložio može da zakaže sjednicu, bez predsjednika Odbora", naglasio je Dragišić.

On je upozorio da ukoliko Sekretarijat dozvoli održavanje elektronske sjednice, to bi proizvelo dalje kršenje zakona.

"U kratkom periodu obavljao sma dužnost u SRC Budva po Zakonu i Statutu, a član 171. stav 7 Zakona o privrednim društvima je izričit da podnošenjem ostavke jednog člana Odbora direktora prestaje mandat tom Odboru i da se novi bira u roku od 60 dana", napisao je Dragišić.

Dragišić je naveo da se, prije nego što je uputio dopis i pozvao se na zakonske odredbe da Odbor više ne postoji, konsultovao sa v.d. generalne direktorice Direktorata za industrijski i regionalni rzvoj u Ministarstvu ekonomskog razvoja Renatom Milutinović.

Sa druge strane tri člana Odbora direktora zakazivanje današnje hitne sjednice, pravdaju zakonskim odredbama.

"Shodno članu 164 Zakona o privrednim društvima podnosimo zahtjev za zakazivanje hitne sjednice Odbora direktora koja će se održati elektronskim putem shodno članu 164 stav 1 tačka 9 Zakona o privrednim društvima te shodno članu 28 Poslovnika o radu Odbora direktora društva", navodi se zahtjevu o zakazivanju sjednice.

Bonus video: