Vuković: Bićemo pouzdan partner u plemenitoj misiji Crvenog krsta

"Vuković je iskazao spremnost da se angažuje i na povezivanju Crvenog krsta sa istaknutim pojedincima i privrednim subjektima"

5838 pregleda 0 komentar(a)
Vuković tokom posjete Crvenog krsta, Foto: Skupština opštine Nikšić
Vuković tokom posjete Crvenog krsta, Foto: Skupština opštine Nikšić

Predsjednik Skupštine opštine (SO) Nikšić, Nemanja Vuković, posjetio je jednu od najaktivnijih organizacija u gradu pod Trebjesom, opštinsku organizaciju Crvenog krsta i tom prilikom kazao da će lokalna uprava biti pouzdan partner toj organizaciji u aktivnostima koje sprovodi, kao i da će se lično potruditi da brojni propusti budu ispravljeni već u narednoj godini.

"Sekretarka Crvenog krsta, Ana Macanović, zahvalila je predsjedniku na posjeti i detaljno ga upoznala sa impozantnim projektima koje je ova organizacija realizovala u prethodnom periodu, uz poseban osvrt na nemjerljiv doprinos i požrtvovanost zaposlenih i volontera u borbi protiv korone. Macanović je apostrofirala činjenicu da je ovo prvi put još od 1998. godine da je neko od čelnika Opštine Nikšić posjetio Crveni krst", navodi se u saopštenju za javnost.

Kako piše u saopštenju, predsjednik lokalnog parlamenta se u ime ove, ali i prethodnih garnitura vlasti "koje su to preskočile da urade", zahvalio Crvenom krstu na svemu što su uradili u mnogim oblastima, od dobrovoljnog davalaštva krvi i edukacije, do pomoći najjugroženijim kategorijama građana.

"Vuković je iskazao spremnost da se angažuje i na povezivanju Crvenog krsta sa istaknutim pojedincima i privrednim subjektima u našem gradu, što bi svakako olakšalo napore rukovodstva, zaposlenih ali i volontera, u njihovoj plemenitoj misiji", zaključuje se u saopštenju Službe za skupštinske poslove.

Bonus video: