Završen konkurs, Šehović odlučuje: Četvoro u trci za direktora Policijske akademije

“Svo četvoro prijavljenih na konkurs zadovoljavaju kriterijume. Nakon što pregleda dokumentaciju i njihove biografije, Šehović će ih intervjuisati i donijeti odluku o imenovanju direktora”, kazao je naš sagovornik
425 pregleda 9 komentar(a)
Policijska akademija, Foto: Boris Pejović
Policijska akademija, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.11.2017. 20:56h

Dugogodišnji profesori Policijske akademije Boban Šaranović i dr Damir Zejnilović, pomoćnica direktora te obrazovne ustanove Tanja Tripović i nekadašnji funkcioner policije Miloš Vučinić prijavili su se na konkurs za direktora Akademije.

Prema saznanjima “Vijesti” iz izvršne vlasti, ministar prosvjete Damir Šehović sljedeće sedmice ocijeniće ko od četvoro prijavljenih kandidata ima najveće šanse da postane novi direktor Policijske akademije.

Sagovornici lista kazali su da je Šehoviću dostavljena lista kandidata i njihova dokumentacija.

“Svo četvoro prijavljenih na konkurs zadovoljavaju kriterijume. Nakon što pregleda dokumentaciju i njihove biografije, Šehović će ih intervjuisati i donijeti odluku o imenovanju direktora”, kazao je isti sagovornik.

U toj obrazovnoj ustanovi direktor nije biran od januara, kada je u udesu stradao tadašnji prvi čovjek PA Rajko Peković.

Od tada, dužnost rukovodioca obavlja pomoćnik Boban Šaranović, jedan od prijavljenih kandidata.

Šaranović, po zanimanju diplomirani pravnik, od 2008. godine radio je kao profesor prava na Policijskoj akademiji.

“Sedam godina kasnije imenovan je za rukovodioca Sektora za osnovno policijsko obrazovanje, a posljednju godinu veoma uspješno obavlja dužnost rukovodioca Policijske akademije”, rečeno je “Vijestima” u PA.

Sagovornik lista procijenio je da postoji šansa da Šaranović bude imenovan za direktora.

Prema dokumentaciji kandidata, u koju su “Vijesti” imale uvidi, Tripovićeva je skoro dvije decenije radila u MUP-u, a od 2003. godine do danas pokriva mjesto pomoćnika direktora Policijske akademije.

“Od 2014. uglavnom je na bolovanju”, tvrde iz PA.

Zejnilović, doktor kriminalističkih i pravnih nauka od 2008. radi kao profesor kriminalistike i kriminologije na PA, a ujedno je vanredni profesor na Univerzitetu Mediteran. Četvrti kandidat po zanimanju je oficir policije. Bio je komandant Posebne jedinice policije, načelnik OB Danilovgrad, ali i šef Centra bezbjednosti Herceg Novi. Nakon odlaska iz policije, radni angažman nastavio je u “Montenegro erlajnsu”, u kome je bio do prošle godine.

Bonus video: