CGO: Osuđujemo neosnovano privođenje Sekulić, Vlada da zaštiti integritet i dostojanstvo države

Iz CGO su rekli dada po "Zakonu o psihoaktivnim kontrolisanim supstancama Republike Srbije poslanica Sekulić nije imala obavezu posjedovanja bilo kakve zdravstvene dokumentacije"

3362 pregleda 49 reakcija 14 komentar(a)
CGO, Foto: CGO
CGO, Foto: CGO

Centar za građansko obrazovanje (CGO) saopštio je danas da "osuđuje neosnovano privođenje poslanice Sekulić Dragice na granici Republike Srbije".

Doskorašnju ministarku ekonomije i poslanicu Demokratske partije socijalista (DPS) Dragicu Sekulić srpska policija uhapsila je na granici sa Crnom Gorom prije dva dana nakon što su kod nje pronašli tablete bromazemapa.

"Ovo je jedna u nizu neprijatnosti koji trpe poslanici Skupština Crne Gore i obavezuje Vlada Crne Gore da zaštiti integritet i dostojanstvo države. Ima li Vlada snage i hrabrosti za to? Poslanica opozicionog DPS-a privedena je zbog posjedovanja, kako je navedeno, šest tableta lijeka Bromazepam", ističe se u saopštenju CGO.

Iz te nevladine organizacije (NVO) su dodali da po "Zakonu o psihoaktivnim kontrolisanim supstancama Republike Srbije poslanica Sekulić nije imala obavezu posjedovanja bilo kakve zdravstvene dokumentacije".

"To slijedi iz činjenice da je sa sobom nosila psihoaktivne kontrolisane supstance u originalnom proizvođačkom pakovanju i u količini predviđenoj zakonom, odnosno jednog pakovanja koje sadrži najviše do 30 pojedinačnih doza", kazali su iz CGO.

Bonus video: