Potvrđen prvi slučaj korone u vrtiću "Duško Basekić" u Bijelom Polju

"Iz predustrožnosti grupu smo poslali kući prije pet dana, i oni mogu da se vrate odmah sa negativnim PCR testom, kazala je v.d. direktorice vrtića Dijana Kovačević

15549 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U vrtiću "Duško Basekić" u Bijelom Polju potvrđen je prvi slučaj koronavirusa, kod djeteta starije jaslične grupe, zbog čega je cijela vaspitna grupa zatvorena prošlog petka.

"Istog trenutka kada je registrovan slučaj koronavirusa zatvorili smo grupu na 14 dana, kako bi spriječili širenje zaraze", kazala je vršiteljka dužnosti (v.d.) direktorice vrtića Dijana Kovačević, dodajući da je u međuvremenu prekinula da radi još jedna grupa, zbog djeteta čiji je roditelj zaražen.

"Iz predustrožnosti grupu smo poslali kući prije pet dana, i oni mogu da se vrate odmah sa negativnim PCR testom. Pored njih u izolaciji su i dvije vaspitačice, od početka školske godine, jedna od njih je pozitivna na koronavirus, a druga je bila u izolaciji zbog djeteta, međutim, od juče je i ona pozitivna. Na sreću ni jedna od njih nije imala kontakt sa vrtićem", kazala je ona.

Kovačević naglašava da je stanje stabilno i da su preduzete sve mjere predostrožnosti i navodi da vaspitačice nose maske i vizire, kao i roditelji pri dovođenju djece, a kaže i da se redovno vrši i dezifekcija.

Bonus video: