Lalošević najavio da će u svakoj opštini biti realizovana po dva infrastrukturna projekta

U Beranama će se raditi na izgradnji sportskog terena u okviru školskog dvorišta OŠ "Vuk Кaradžić" i opremanju teretane u okviru Sportskog centra

6656 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Tufik Softić
Foto: Tufik Softić

Direktor Uprave za sport i mlade Vasilije Lalošević najavio je da će u svakoj crnogorskoj opštini biti realizovana po dva infrastrukturna projekta, kako bi se na ravnopravan način i prema prioritetima unaprijedilo stanje crnogorskog sporta.

On je boravio danas u radnoj posjeti Beranama gjde je razgovarao sa predsjednikom opštine Tihomirom Bogavcem i njegovim saradnicima.

Prema riječima Laloševića, u Beranama će se raditi na izgradnji sportskog terena u okviru školskog dvorišta OŠ "Vuk Кaradžić", čija je vrijednost iznosi oko 30.000 eura i opremanju teretane u okviru Sportskog centra, za koju su izdvojena sredstva od oko 10.000 eura.

Predsjednik opštine je predložio i prioritetne projekte koji će lokalna samouprava kandidovati za 2021. godinu, a odnose se na rekonstrukciju Stadiona malih sportova, instalacione radove na zapadnoj tribini Gradskog stadiona i idejno rješenje za nekadašnju Halu sporova pod Jasikovcem.

Na sastanku je, kako je saopšteno, bilo riječi i o drugim aktivnostima Uprave za mlade i sport, koje će se su u saradnji sa lokalnim samoupravama sprovoditi u narednom period, a jedna od njih se odnosi na unapređenje i jačanje omladinske politike.

Predstavnici Opštine i Uprave nakon sastanka obišli su OŠ "Vuk Кaradžić", Sportski centar i Gradski fudbalski stadion.

Bonus video: