Odluka o direktoru Agencije za civilno vazduhoplovstvo biće danas

Bitka za poziciju prvog čovjeka ACV počela je 30. jula razrješenjem predsjednika i dva člana Savjeta Agencije - Vojina Vlahovića, Nikole Gegaja i Abidina Musića

9738 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Odbor direktora Agencije za civilno vazduhoplovstvo (ACV) danas bi na sjednici trebalo da izabere novog izvršnog direktora, saznaju “Vijesti”.

Na konkurs za ovu poziciji, kako su “Vijesti” ranije objavile, prijavilo se 12 kandidata, među kojima su aktuelni direktor ACV Dragan Đurović, Zoran Maksimović, Nebojša Jušković, kao i smijenjeni generalni sekretar Vlade Božo Milonjić koji je u međuvremenu povukao kandidaturu. Ko su ostali prijavljeni na konkurs koji je istekao 28. avgusta iz ACV nijesu odgovorili “Vijestima”.

Bitka za poziciju prvog čovjeka ACV počela je 30. jula razrješenjem predsjednika i dva člana Savjeta Agencije - Vojina Vlahovića, Nikole Gegaja i Abidina Musića, kojima je obrazloženo da nakon smjene vlasti “nijesu adekvatno sprovodili politiku Vlade”.

Sagovornik “Vijesti” tada je rekao da je to učinjeno kako bi Vlada preuzela Savjet prije raspisivanja konkursa za direktora ACV, jer je njegov nasljednik već dogovoren po partijskom ključu.

Zakon o vazdušnom saobraćaju (ZOVS) ne prepoznaje razrješenje zbog toga, već je jasno navedeno pod kojim uslovima Vlada može razriješiti predsjednika i članove Savjeta ACV.

Zbog smjene Vlahovića, Gegaja i Musića podnijete su žalbe Upravnom sudu, a prema saznanjima “Vijesti”, neki od njih su tražili od Upravne inspekcije da hitno ispita postupak smjene.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, SNP protežira Maksimovića, a struja bliska Mitropoliji crnogorsko-primorskoj Juškovića.

Aktuelni direktor Dragan Đurović je bivši visoki funkcioner Demokratske partije socijalista (DPS).

Bonus video: