Gotovo četvrt miliona za fasade u Podgorici

U javnom pozivu od izvođača se traži da izvođač radove izvodi na više lokacija istovremeno i obezbijedi kontinuitet u izvođenju

5810 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Agencija za stanovanje utrošiće nepunih četvrt miliona eura za uređenje fasada na teritoriji glavnog grada.

”Izvođač je dužan, shodno potrebama naručioca, radove izvoditi na više lokacija istovremeno na teritoriji glavnog grada Podgorica, i obezbijediti kontinuitet u izvođenju, koji će obezbijediti završetak radova u dogovorenom roku”, navodi se, između ostalog, u javnom pozivu Agencije.

Vrijednost samog posla je procijenjena na 200.000 eura, dok bi do 42.000 eura otišlo na porez na dodatu vrijednost.

Ponude se mogu dostaviti do 24. septembra. “Zbog velikog interesovanja i velikog broja novih ugovora o izvođenju fasaderskih radova, s obzirom na to da je prethodni ugovor već realizovan”, navodi se, između ostalog, u obrazloženju za skraćenje roka za podnošenje ponuda.

Rok izvršenja ugovora je godina od zaključivanja ugovora ili do dostizanja ugovorene vrijednosti, zavisno od toga koji od navedenih uslova bude ranije ispunjen.

Tehničke specifikacije uključuju montažu i demontažu fasadne skele, premazivanje fasadnih površina, postavljanje termoizolacione fasade, farbanje metalnih ograda sa prethodnom pripremom...

Stručni nadzor Agencija će, navodi se u dokumentaciji, vršiti interno, preko lica koja su kod nje u radnom odnosu. Najmanji ponuđeni garantni rok može biti sedam godina.

Bonus video: