Formirana Komisija za analizu rezultata bezbjednosnog sektora na Cetinju

Brđanin, Vukšić i Burić su na sjednici informisali Abazovića o događajima na Cetinju, radnjama koje su preduzete i koje će biti preduzete do naredne sjednice Biroa

16952 pregleda 120 reakcija 9 komentar(a)
Sa sjednice, Foto: Vlada Crne Gore/Zoran Đurić
Sa sjednice, Foto: Vlada Crne Gore/Zoran Đurić

Biro za operativnu koordinaciju (BOK) je na današnjoj sjednici, kojom je predsjedavao potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, donio odluku o formiranju Komisije za analizu rezultata operativnog usklađivanja organa obavještajno-bezbjednosnog sektora, vezano za prethodne događaje na Cetinju.

Na poziv Abazovića, koordinatora BOK-a, sjednici su prisustvovali i ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Dražen Burić, v.d. pomoćnika direktora za Sektor za finansijsko-obavještajne poslove Saša Mašković, te savjetnik potpredsjednika Vlade za nacionalnu bezbjednost Miodrag Laković.

Burić je, kako je saopšteno iz Vlade, prvi informisao prisutne o aktivnostima koje preduzima Tužilaštvo u vezi događaja na Cetinju. Svoj osvrt potom su imali i direktor Uprave policije Zoran Brđanin i direktor Agencije za nacionlnu bezbjednost Dejan Vukšić.

Sekulović, Abazović i Brđanin
Sekulović, Abazović i Brđaninfoto: Vlada Crne Gore/Zoran Đurić

Brđanin, Vukšić i Burić su na sjednici izvijestili koordinatora Biroa o događajima na Cetinju, radnjama koje su preduzete i koje će biti preduzete do naredne sjednice tog tijela.

Osim koordinatora BOK-a Abazovića, sjednici su prisustvovali i ostali članovi tog tijela: brigadni general i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Milutin Đurović, direktor ANB-a Dejan Vukšić, direktor Uprave policije Zoran Brđanin, v.d. direktora Uprave prihoda i carina Aleksandar Damjanović, potpukovnik i v.d. generalnog direktora Obavještajno-bezbjednosnog direktorata Ministarstva odbrane Todor Goranović, kao i v.d. generalnog direktora direktorata za bezbjednosno-nadzorne poslove Ministarstva unutrašnjih poslova Petar Koprivica.

Bonus video: