Dogovoreno potpisivanje memoranduma o saradnji s Rusijom na polju sporta

Ministarka Bratić o budućoj saradnji na polju sporta razgovarala sa ruskim ministrom, kao i sa ostalim gostima Foruma, resornim ministrima Bjelorusije, Egipta i Jermenije

3349 pregleda 9 komentar(a)
Bratić na forumu u Kazanju, Foto: MPNKS
Bratić na forumu u Kazanju, Foto: MPNKS

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić dogovorila je sa ruskim ministrom sporta Olegom Matitsinom potpisivanje memoranduma o međusobnoj saradnji.

Bratić je učestvovala na IX međunarodnom forumu ''Rusija – država sporta'' u Kazanju, glavnom gradu Republike Tatarstan, dijela Ruske federacije, gdje je delegaciju MPNKS ugostila Vlada Republike Tatarstan.

Ministarka je, kako je saopšteno iz resora na čijem je čelu, o budućoj saradnji na polju sporta razgovarala sa Matitsinom, kao i sa ostalim gostima Foruma, resornim ministrima Bjelorusije, Egipta i Jermenije. "U načelu, svi ministri sporta koji su učestvovali na ovom događaju, složili su se da bi trebalo inicirati korake prema formalizaciji saradnje u narednom periodu", navodi se u saopštenju.

Memorandum o međusobnoj saradnji je, kako se dodaje, već usaglašen sa obje strane, a obostrani zaključak je da do potpisivanja treba doći što prije.

Iz MPNKS navode da međunarodni forum ''Rusija – država sporta'' predstavlja najveću interaktivnu platformu koja povezuje predstavnike sportske industrije. Forum je uspostavljen u skladu sa Ukazom predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina 2009. godine. Ove godine događaj je održan u hali “Kazan Expo“, jednom od najvećih izložbenih centara u Rusiji i trajao je od 7. do 9. septembra.

Bonus video: