Glavni grad hoće da ustupi besplatno prostor za vrtić: Odbornici razmatraju u utorak

Glavni grad je, kako su istakli, značajan partner u stvaranju uslova za povećanje obrazovnoh ustanova
54 pregleda 0 komentar(a)
Glavni grad, Foto: Luka Zeković
Glavni grad, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 11.11.2017. 16:34h

Odbornici u Skupštini Glavnog grada, razmatraće na sjednici u utorak odluku da Ministarstvu prosvjete na privremeno korišćenje besplatno ustupe objekat u vlasništvu grada koji se nalazi u Staroj varoši.

Iz Biroa za odnose sa javnošću Glavnog grada je saopšteno da je Predlogom Odluke predviđeno da objekat površine 189 m2 biti bude ustupljen vrtiću "Đina Vrbica" besplatno na deset godina.

"Na ovaj način će se značajno ojačati kapaciteti ove javne ustanove, ali i rasteretiti postojeći objekti, koji su suočeni sa problemom prostornih kapaciteta i prebukiranosti", navodi se u saopštenju.

Iz PG Biroa su podsjetili da to nije prvi put da Grad ustupa prostor vaspitno-obrazovnim ustanovama u Podgorici.

"Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice je već ustupila prostor u Bloku V kapaciteta za oko 100 mališana za povećanje Javne ustanove Ljubica Popović na pet godina", kaže se u saopštenju.

Glavni grad je, kako su istakli, značajan partner u stvaranju uslova za povećanje obrazovnoh ustanova.

"Primjeri saradnje se najbolje ogledaju u vrtiću u Zagoriču koji je urađen zajedničkim ulaganjima grada i Minstarstva kao i vrtić na Starom aerodromu čija izgradnja je u toku, ali i izgradnja Srednje stručne škole u Golubovcima", dodaje se u saopštenju.

Iz PG Biroa su kazali da će se na sličan način realizovati objekti za najmlađe u Bloku VI za koji je idejno rješenje u finalnoj fazi i Tuzima za koji je nedavno raspisan tender za izvođača radova.

Bonus video: