Dom zdravlja: Punkt u tržnom centru zatvoren po donošenju novih mjera

Iz podgoričkog Doma zdravlja pojasnili da su medicinski radnici bili prisutni u tržnom centru dan nakon donošenja mjera jer se moralo sačekati sa pakovanjem opreme

12677 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Arhiva Vijesti
Foto: Arhiva Vijesti

Dom zdravlja Podgorica oglasio se povodom, kako su kazali, zlonamjernih informacija da je vakcinalni punkt tržnom centru Delta siti u Podgorici i dalje otvoren, iako je nevakcinisanim osobama zabranjen ulaz.

Pojasnili su da je punkt zatvoren nakon donošenja novih mjera, prema kojima je ulazak u tržne centre dozvoljen samo osobama koje ispunjavaju jedan od uslova iz Nacionalne kovid potvrde, a da su medicinski radnici, dan nakon donošenja mjera, bili prisutni u tržnom centru jer se moralo sačekati sa pakovanjem opreme.

"Uklanjanje vakcinalnog punkta zahtijeva prisustvo medicinskih radnika, jer se na punktu nalazi medicinska oprema za čije rukovanje je neophodno prisustvo obučenih ljudi. Kao što je javnosti poznato, vakcine se čuvaju u posebnim frižiderima, pa je njihovo premještanje na drugi valcinalni punkt zahtijevalo logističku pripremu. Na kraju, dan nakon donošenja mjera je bio radni dan za tržne centre, pa smo morali sačekati, zbog redovnog rada zaposlenih u Delti da završe kako bismo bez uzurpiranja njihovog komoditeta završili pakovanje medicinske opreme - ponavljamo, medicinske opreme sa kojom nora rukovati obučena osoba".

"Žao nam je što je mali dio javnosti pokušao da manipuliše ovom situacijom pokušavajući da nanese štetu ekselentnom uspjehu masovne imunizacije, kao i zdravstvenom sistemu koji bez odmora godinu i po dana stoji na prvoj liniji odbrane građana Crne Gore", saopštili su iz podgoričkog Doma zdravlja.

Bonus video: