Nacionalna turistička organizacija poziva osnovce da se prijave na likovni konkurs i osvoje vrijedne nagrade

Konkurs “Jesen na selu”, na kojem pravo učešća imaju učenici svih osnovnih škola od I do V razreda, trajaće do 24.septembra

18558 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: NTO Crne Gore
Ilustracija, Foto: NTO Crne Gore

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore organizuje konkurs za najbolji likovni rad na temu “Jesen na selu”, namijenjen učenicima osnovnih škola.

Cilj konkursa je da podstakne djecu da likovnim izrazom dočaraju prirodne ljepote ruralnih oblasti Crne Gore, njenu tradiciju i život na selu.

Konkurs “Jesen na selu”, na kojem pravo učešća imaju učenici svih osnovnih škola od I do V razreda, trajaće do 24.septembra.

Likovni radovi su podijeljeni u pet kategorija, po razredima, a za najbolje radove iz svake kategorije biće dodijeljena po jedna nagrada. Pristigle radove rangiraće komisija Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta i Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju.

Autore nagrađenih radova i njihovu užu porodicu NTOCG nagrađuje vrijednim nagradama – vikend boravak na bazi punog pansiona u nekom od seoskih domaćinstava u Crnoj Gori.

Prijave za konkurs se mogu dostaviti neposrednom predajom u prostorije NTOCG, radnim danima od 7:00 do 15:00 h, ili preporučenom pošiljkom s povratnicom na adresu NTOCG – Ulica Slobode br.2.

Konkurs “Jesen na selu” dostupan je na zvaničnoj stranici NTOCG putem linka https://www.montenegro.travel/vijesti/2058

U saradnji sa Ministarstvom prosvjete, nauke, kulture i sporta konkurs će biti dostavljen i svim osnovnim školama u Crnoj Gori.

Za sva dodatna pojašnjenja u toku trajanja konkursa zainteresovani se mogu informisati putem e- mail adrese: info@montenegro.travel.

Konkurs za najbolji likovni rad na temu "Jesen na selu"

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, nauke, kulture i sporta organizuje Konkurs za najbolji likovni rad na temu na temu “Jesen na selu”, namijenjen učenicima osnovne škole I-V razreda. Radovi mogu biti u tehnici po izboru, format/dimenzije blok 5.

Ideja organizacije konkursa je podsticanje djece da kroz umjetnost dočaraju prirodne ljepote, kulturu i tradiciju svoje zemlje.

Oblast:

  • Likovna umjetnost
  • Likovni radovi mogu biti u svim tehnikama. Jedan autor može poslati samo jedan rad. Napominjemo da se prilikom izrade likovnih radova ne upotrebljavaju nepostojani materijali koji bi se prilikom dostavljanja mogli oštetiti. Takvi radovi neće biti u konkurenciji, kao ni radovi koji ne odgovaraju zadatoj temi.
  • Likovni radovi prispjeli na Konkurs se ne vraćaju

Uslovi:

  • Pravo učešća imaju svi učenici osnovnih škola Crne Gore, od I do V razreda. Uz rad obavezno je dostaviti sljedeće podatke: ime i prezime učenika, ime i prezime mentora, naziv škole i razred, kontakt telefon. Podatke treba ispisati na poleđini rada.
  • Neophodno je da škole pribave saglasnost roditelja za objavljivanje radova učenika.

Opis:

Likovni radovi koji budu pristigli na Konkurs biće podijeljeni u pet kategorija:

  • Radovi učenika od I razreda osnovne škole;
  • Radovi učenika od II razreda osnovne škole;
  • Radovi učenika od III razreda osnovne škole;
  • Radovi učenika IV razreda osnovne škole;
  • Radovi učenika V razreda osnovne škole.

Za najbolje likovne radove, iz svake od navedenih kategorija, po ocjeni žirija biće dodijeljena po jedna nagrada. Pristigle radove rangiraće komisija Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta i Fakulteta likovnih umjetnosti.

Dobitnici će biti obaviješteni o rezultatu Konkursa i terminu uručivanja nagrada. Nagrađeni radovi biće objavljeni na društvenim mrežama NTO CG.

Kriterijumi selekcije:

  • Usklađenost sa temom,
  • Originalnost,
  • Umjetnički kvalitet.

Nagrade:

Autore nagrađenih radova i njihovu užu porodicu (roditelji, sestre i braća) Nacionalna turistička organizacija Crne Gore nagrađuje vrijednim nagradama – vikend boravak, na bazi punog pansiona u nekom od seoskih domaćinstava (po izboru sa liste) tokom oktobra 2021. godine.

Način odlučivanja:

Za konkursnu selekciju zadužen je žiri kojeg imenuje direktorica NTO CG. O dostavljenim konkursnim radovima žiri odlučuje kroz dvije faze: prva faza je selekcioni proces i druga faza izbor 5 najboljih radova odnosno za svaki razred po jedan nagrađeni rad.

Vrijeme, mjesto i način podnošenja prijava:

Prijave se mogu dostaviti:

neposrednom predajom radnim danima od 7 h do 15 h u kancelarijama Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Ul. slobode br. 2, Podgorica

ili

preporučenom pošiljkom s povratnicom na adresu: Ul. slobode br. 2, 81000 Podgorica.

Prijave moraju da sadrže sljedeće informacije: ime i prezime učenika, ime i prezime mentora, kategorija, kontakt telefon, naziv škole i naznaku ZA KONKURS za najbolji likovni rad na temu "Jesen na selu".

Rok za prijavu:

24. septembar 2021. godine

Za više informacija: +382 77 100 001

E-mail adresa: info@montenegro.travel

Trajanje konkursa:

Konkurs će trajati do 24. septembra i biće objavljen na internet stranici www.montenegro.travel .

Za sva dodatna pojašnjenja, u toku trajanja Konkursa, zainteresovani se mogu se informisati na e-mail adresu: info@montenegro.travel .