Rakanović: Izbore za Skupštinu Stomatološke komore raspisao smijenjeni predsjednik Mandić

Rakanović tvrdi da su neovlašćeno koristeći infrastrukturu i sredstva SKCG, organizovali izbore za predstavnike Skupštine 24. avgusta, iako je, kako tvrdi, 2. jula., na poslednjoj sjednici prethodnog saziva, Skupština komore izabrala Izbornu komisiju sa ciljem organizovanja izbora organa Komore

14029 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Stomatološku komoru Crne Gore (SKCG) poslednjih mjeseci nezakonito vode smijenjeni predsjednik Goran Mandić i nelegalni organ - tzv. Centralna izborna komisija, kazala je predsjednica Podružnice Bar dr Sanja Rakanović.

Ona se oglasila povdom navoda da je na sjednici Skupštine SKCG, konstituisane 10. septembra, za predsjednika izabran Nihad Drešević.

Rakanović tvrdi da su neovlašćeno koristeći infrastrukturu i sredstva SKCG, organizovali izbore za predstavnike Skupštine 24. avgusta, iako je, kako tvrdi, 2. jula., na poslednjoj sjednici prethodnog saziva, Skupština komore izabrala Izbornu komisiju sa ciljem organizovanja izbora organa Komore.

"Legalno izabrana Izborna komisija poslednja dva mjeseca ne može doći do prostorija i pečata Komore jer smijenjeni Predsjednik Komore, kako je to sam rekao "zahvaljujući svojim vezama u CRPS-u" onemogućava izabranom v.d. predsjednika da preuzme funkciju. Skoro sve ranije formirane podružnice koje su se oglašavale po pitanju stanja u Komori su se ogradile od djelovanja smijenjenog predsjednika i "društva" oko njega i podržala stavove sa Skupštine održane 2. jula", navodi Rakanović u reagovanju.

Povezani članci

10. Septembar 2021.

Drešević predsjednik Skupštine Stomatološke komore

Dodaje da je društvo oko bivšeg predsjednika ovih dana objavilo da je formirana nova Skupština. a da su razlozi za njeno nepriznavanje nove brojni.

"Ove "izbore" za novu Skupštinu je u formi saopštenja raspisao smijenjeni predsjednik komore dr Goran Mandić, a ne do tada aktuelna Skupština SKCG. Po mišljenju smijenjenog predsjednika Skupština SKCG ne postoji od 16.12.2020.godine, iako je zbog situacije sa koronom mandat produžen do mogućnosti održavanja sjednice. Za izbore su koristili Pravilnik koji je donijela prethodna Skupština SKCG, u kome piše da Centralnu izbornu komisiju bira odlazeća Skupština, što je i učinjeno dana 02.07.2021.godine, dok su smijenjeni predsjednik i njegova družina, sastancima po kafanama, odredili neku drugu centralnu izbornu komisiju", kazala je Rakanović.

Postavlja pitanje kako je od prazne glasačke kutije koja je krenula iz Bara, u čijoj podružnici je postojao konsenzus stomatologa o bojkotu tih i takvih izbora, u Podgorici prezentovana kutija sa tri glasa iz Bara i koliko je onda članova Komore stvarno glasalo na ovim izborima, a koliko se listića naknadno pojavilo?

"Na kraju, kako su verifikovani mandati za dva predstavnika iz Bara kad je poslata prazna kutija sa zapisnikom da niko nije glasao, odnosno ako nisu verifikovani kako je formirana Skupstina? Što se tiče demokratičnosti "izbora" navešćemo i primjer iz Herceg Novog gdje je glasalo jedno lice i to za samu sebe", zaključuje se.

Bonus video: