Ulazak u Crnu Goru od ponoći samo uz jedan od uslova iz kovid potvrde

Za one koji ne ispunjavaju nijedan od uslova predviđena izolacija, koju je moguće prekinuti PCR testom koji je negativan šestog dana od prelaska granice

10159 pregleda 23 reakcija 10 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Crnogorski državljani i stranci, prema novim epidemiološkim mjerama koje je usvojila Vlada, od utorka, 14. septembra u Crnu Goru mogu ući samo ukoliko ispunjavaju jedan od tri propisana uslova iz Nacionalne kovid potvrde.

Jedan od uslova je da je da je prošlo 14 dana od revakcinacije za vakcine koje se daju u dvije doze, odnosno da je prošlo 14 dana od imunizacije vakcinama koje se daju u jednoj dozi.

Drugi uslov je da osoba posjeduje negativan PCR test na Kovid-19 koji nije stariji od 72 sata ili pozitivan PCR test koji je stariji od 14 i nije stariji od 180 dana.

Treći uslov je da osoba posjeduje negativan brzi antigenski test, koji nije stariji od 48 sati.

“Državljani Crne Gore i stranci sa privremenim boravkom koji ne ispunjavaju nijedan od propisanih uslova se upućuju u izolaciju koju je moguće prekinuti PCR testom koji je negativan šestog dana od prelaska granice”, saopšteno je u petak na pres konferenciji zdravstvenih vlasti, na kojoj su predstavljene mjere koje će važiti do 24. septembra.

U Crnu Goru bezuslovno ulaze osobe mlađe od 18 godina - i crnogorski državljani i stranci.

Bonus video: