"Tužno je kada oni koji krše epidemiološke mjere nastoje da se pokažu kao stručnjaci iz oblasti zdravstva"

Direktor Direktorata za kontrolu kvaliteta u Ministarstvu zdravlja Slobodan Mandić, reagovao je na navode Komisije za zdravstvo Demokratske partije socijalista koji su ocijenili da je jedino rješenje za epidemiološku katastrofu ostavka cijele Vlade

11248 pregleda 7 komentar(a)
Ministarstvo zdravlja, Foto: Printscreen YouTube
Ministarstvo zdravlja, Foto: Printscreen YouTube

Pošto su, kako za sebe kažu “istaknuti fukncioneri” DPS-a u posljednjih mjesec više puta ponašali kao da nikad za koronu nijesu ni čuli, a kamoli za epidemiološke mjere, i bili i vinovnici njihovog kršenja, tužno je kad upravo takvi tipovi nastoje da se pokažu kao znalci ili stručnjaci iz bilo koje oblasti, a kamoli iz zdravstva.

Ovo je kazao direktor Direktorata za kontrolu kvaliteta u Ministarstvu zdravlja Slobodan Mandić, reagujući na navode Komisije za zdravstvo Demokratske partije socijalista (DPS) koji su ocijenili da "neodgovoran odnos prema građanima Crne Gore, koji je prouzrokovao direktno ugrožavanje zdravlja i života, može da se završi jedino ostavkom ministarke zdravlja i kompletne Vlade"

Mandić je istakao da je od 1. septembra do 11. septembra 2020. godine, pod vođstvom DPS-a, "u Crnoj Gori urađeno samo 6.906 testova, a da je procenat pozitivnosti bio čak 22.7 odsto"

U istom periodu ove godine, dodao je on, je urađeno šest puta više testova - 42.830 testova, a procenat pozitivnosti je skoro upola manji - 13.88 odsto.

"Kad DPS pominje cifre, one su na njihovoj strani samo kad je novac u pitanju. Ukrivanjem podataka (i epidemioloških) stvara se lažna slika. Ministarstvo zdravlja Crne Gore nije ničiji saveznik u manipulacijiama i neće nikad ni biti, pa sve falš navode DPS-a nastavićemo da razbijamo u komadiće služeći se samo istinom. A, njima bi najpametnije bilo da, što su i od građana tražili, da “ostanu doma” i da ne doprinose širenju zaraze jer ni masku ni odstojanje ne umiju ili neće da drže", navodi se u saopštenju koje potpisuje direktor Direktorata za kontrolu kvaliteta u Ministarstvu zdravlja.

Bonus video: