CGO: Pozivamo sve društveno-političke aktere da svojim javnim istupima doprinesu smirivanju razbuktalih tenzija

Oni su pozvali sve nadležne državne organe da u što hitnijem postupku procesuiraju sve one koji podstiču na nasilje ili mržnju prema grupi ili članu grupe koja je određena na osnovu rase, boje kože, religije, porijekla, državne ili nacionalne pripadnosti

2333 pregleda 4 komentar(a)
CGO, Foto: CGO
CGO, Foto: CGO

Centar za građansko obrazovanje (CGO) najoštrije osuđuje jučerašnji čin izražavanja vjerske mržnje i prijetnje upućene potpredsjedniku Vlade Crne Gore Dritanu Abazoviću na Cetinju, ističu u svojoj Twitter objavi.

Oni su naveli kako koriste priliku da pozovu sve društveno-političke aktere da svojim javnim istupima doprinesu smirivanju "razbuktalih" tenzija.

"Umjesto što svakodnevno svjedočimo njihovom djelovanju koje za posljedicu ima eskalaciju radikalizacije i ekstremizacije crnogorskog društva", kazali su iz CGO. Oni su pozvali sve nadležne državne organe da u što hitnijem postupku procesuiraju sve one koji podstiču na nasilje ili mržnju prema grupi ili članu grupe koja je određena na osnovu rase, boje kože, religije, porijekla, državne ili nacionalne pripadnosti.

Bonus video: