Abazović sa dijasporom u Luksemburgu: Nosimo Crnu Goru u srcu, okupljeni oko emancipatorskih ciljeva

Abazović i predstavnici crnogorske dijaspore, kako je saopšteno, razmijenili su mišljenja o mogućnostima ekonomske i kulturne saradnje Crne Gore i Luksemburga, aktuelnim dešavanjima u Crnoj Gori i spekulacijama o mogućnostima izmjene i dopune Zakona o državljanstvu.

5504 pregleda 86 reakcija 15 komentar(a)
Foto: Gov.me
Foto: Gov.me

"Okupili smo se kako bi afirmisali stav da svi ljudi koji Crnu Goru nose u srcu treba da budu okupljeni oko zajedničkih emancipatorskih ciljeva i isključivo u korist naše države, a ne nijedne partije ili pojedinca“, naveo je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović na sastanku sa predstavnicima crnogorske dijaspore u Luksemburgu.

Kako je saopšteno iz Kabineta potpredsjednika Vlade, Abazović je istakao da je crnogorska dijaspora u svijetu neiskorišćena i da u tom smislu treba aktivno raditi na tome kako bi se dijaspori u Crnoj Gori dao veći prostor i kako bi se ekonomska aktiva dijaspore što više iskoristila.

Abazović i predstavnici crnogorske dijaspore, kako se dodaje, razmijenili su mišljenja o mogućnostima ekonomske i kulturne saradnje Crne Gore i Luksemburga, aktuelnim dešavanjima u Crnoj Gori i spekulacijama o mogućnostima izmjene i dopune Zakona o državljanstvu.

Na sastanku Abazovića i crnogorske dijaspore, prisustvovali su ambasador Crne Gore u Luksemburgu Ivan Leković, kao i predstavnici udruženja dijaspore - "Zavičajni klub Bihor", "BD Fond", "Luksemburg-Montenegro", "Cooperation Montenegro Luksemburg", "Kulturno informativni centar Crne Gore u Luksemburgu", "Bošnjačka kulturna zajednica", kao i predstavnik Literalnog kluba.

Bonus video: