U NEDJELJU NA TRGU NEZAVISNOSTI

"Za život" ‒ Protest u Podgorici protiv uništavanja i pohare rijeka i šuma

"Dok građani konstantno zahtijevaju rješavanje akumuliranih ekoloških problema – institucije i dalje ostaju nijeme i nastavljaju da povlađuju interesima privilegovanih tajkuna i dozvoljavaju realizaciju štetnih koncesija koje doprinose devastaciji životne sredine"

3036 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Pokret Sačuvajmo rijeke Crne Gore uoči tri decenije od proglašenja ekološke države sa mještanima koji se bore protiv izgradnje mHE i devastacije rijeka, kao i sa mještanima koji se bore protiv nekontrolisane eksploatacije i devastacije šumskih resursa organizovaće protest "Za život" u nedjelju 19. septembra, na Trgu nezavisnosti u Podgorici u 12 časova.

"Dok građani konstantno zahtijevaju rješavanje akumuliranih ekoloških problema – institucije i dalje ostaju nijeme i nastavljaju da povlađuju interesima privilegovanih tajkuna i dozvoljavaju realizaciju štetnih koncesija koje doprinose devastaciji životne sredine. Dok se građani svakodnevno bore za svoja osnovna ljudska prava i naša zajednička dobra – institucije organizuju simbolične akcije ne baveći se suštinskim i egzistencijalnim problemima, nastavljajući praksu prethodne Vlade", navode iz pokreta Sačuvajmo rijeke Crne Gore.

Dodaju da uprkos svim pravnim neregularnostima zbog kojih se mogu i moraju raskinuti štetni ugovora i uprkos devastaciji rijeka i kontinuiranom protivljenju mještana, "Vlada nastavlja da populističkim i senzacionalističkim izjavama obmanjuje javnost da je izgradnja malih hidroelektrana zaustavljena".

"Svjedočimo i kontinuiranim protestima mještana koji se bore protiv nekontrolisane eksploatacije šumskih resursa i bahatosti privilegovanih tajkuna. Zahvaljujući ovakvoj koncesionoj politici uništvaju se naši navredniji resursi", saopšteno je.

Pozvali su sve građane da im se pridruže u nedjelju u 12h na Trgu nezavisnoti u Podgorici.

Preporučujemo za Vas