Agencija za sprečavanje korupcije utvrdila

Dobričanin nije prijavio svu imovinu, Đačić nije prijavio sve prihode...

Agencija za sprečavanje korupcije objavila više odluka, među kojima i za bivšeg predsjednika Opštine Pljevlja

13079 pregleda 17 komentar(a)
Dobričanin, Foto: Boris Pejović
Dobričanin, Foto: Boris Pejović

Agencija za sprečavanje korupcije utvrdila je da je poslanik Ujedinjene Crne Gore Vladimir Dobričanin prekršio Zakon o sprečavanju korupcije jer nije prijavio sve prihode i imovinu.

U odluci se navodi da poslanik u redovnom godišnjem imovinskom kartonu za prošlu godinu nije prijavio 200 eura od Prijestonice Cetinje, kao ni garažno mjesto od 12 metara kvadratnih u Podgorici.

Zakonom je propisano da je javni funkcioner dužan da prijavi tačne prihode i imovinu, u suprotnom mu prijeti novčana kazna od 500 do 2.000 eura.

Dobričanin je kazao da nije bilo namjere da prikrije imovinu, već se radilo o neznanju.

Agencija je objavila odluku i da je bivši predsjednik Opštine Pljevlja Mirko Đačić nije prijavio sve prihode, koje je dužan da prijavljuje kao bivši javni funkcioner.

Đačić
Đačićfoto: Goran Malidžan

On, kako se navodi u odluci, nije prijavio zaradu od malo više od 1.850 eura od danilovgradskog “Korminga”.

Đačić je kazao da su tačni navodi Agencije, ali da nije znao da mora da prijavi taj prihod.

U slučaju tužiteljke Osnovnog državnog tužilaštva Herceg Novi Nade Pavlović, Agencija je utvrdila da je i ona prekršila Zakon jer nije prijavila oko 280 eura prihoda i vaučer u HLT fond koji se vodi na njenog supruga.

Pavlović se nije izjašnjavala na rezultate ispitnog postupka Agencije.

Agencija je utvrdila da član Odbora direktora “Komunalne djelatnosti – Petnjica” Amar Muratović nije prijavio nepunih 370 eura koje je prihodovao po osnovu ugovora o djelu od Omladinske zadruge “Pelikan” iz Podgorice. Muratović je kazao da je zaboravio da prihavi ovaj prihod.

Jedna od odluka odnosi se i na glavnu gradsku arhitekticu iz Bijelog Polja Biseru Alihodžić, za koju se navodi da nije prijavila sve prihode i imovinu svog supruga.

U slučaju članova Odbora direktora barskog i budvanskog Vodovoda i kanalizacije Ivana Pekića i Ljubiše Koševića, Agencija je utvrdila da nisu u zakonskom roku po prestanku funkcije dostavili imovinske kartone.

U slučaju odbornika u Skupštini opštine Kotor Barisa Katurića, Agencija je utvrdila da je prekršio Zakon jer je istovremeno sa odborničkom vršio funkciju člana Skupštine “Vodacoma” Tivat i nije podnio ostavku u roku od 30 dana na jednu od funkcija.

Katurić je kazao Agenciji da smatra da nije prekršio Zakon i da za članstvo u Skupštini “Vodacoma” ne ostvaruje prihod niti bilo koju drugu naknadu.