Bečić: Uvjeren sam da ćemo omogućiti napredak Žabljaka u cilju stvaranja kvalitetnijih uslova za ostanak mladih

"Dosljednost ideji antifašizma i snažan osjećaj nepokornosti pred neprijateljski nastrojenim osvajačima, iskonski je formiralo čvrstu i slobodarsku misao mještana ovog kraja", rekao je Bečić

6185 pregleda 14 komentar(a)
Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora

Predsjednik Skupštine Crne Gore, Aleksa Bečić čestitao je predsjedniku Opštine Žabljak Veselinu Vukićeviću, predsjedniku Skupštine Vidoju Tomčiću kao i svim građankama i građanima Žabljaka Dan opštine.

On je kazao da je Žabljak svojim izrazito bogatim prirodnim, kulturnim i istorijskim naslijeđem obezbijedio je svijetlo mjesto u istoriji države.

"Dosljednost ideji antifašizma i snažan osjećaj nepokornosti pred neprijateljski nastrojenim osvajačima, iskonski je formiralo čvrstu i slobodarsku misao mještana ovog kraja. Nekada varošica koja je plijenila svojom netakutnom prirodom, raznolikim biljnim i životinjskim svijetom i nedovoljno istraženim prirodnim ljepotama, danas je prepoznata turistička oaza naše države", piše u čestitki.

Dodaje da zbog svoje jedinstvene prirodne i kultorološke posebenosti Durmitora, Žabljak zauzima posebno mjesto na mapi turističkih gradova u Evropi i svijetu, a Nacionalni park Durmitor već godinama nosi epitet najposjećenijeg Nacionalnog parka u Crnoj Gori.

"Na ponos svih nas, kao reprezent naše države, na UNESCO-voj listi svjetske baštine prirodnih dobara, našao se upravo i Nacionalni park Durmitor sa kanjonom rijeke Tare, čime je Žabljak, a ujedno i Crna Gora stekla ogroman međunarodni ugled i turistički kapital. Uvjeren sam da ćemo vođenjem progresivne razvojne politike na državnom nivou omogućiti kontinuirani napredak cjelokupne vaše zajednice, a sve u cilju stvaranja kvalitetnijih uslova za ostanak i razvitak mladih generacija. Cijeneći važnost saradnje sa lokalnim zajednicama, uvjeren sam da ćemo u narednom periodu svjedočiti iskrenom i razvojnom odnosu države prema sjeveru Crne Gore, te Vam u to ime još jednom srdačno čestitam Dan opštine“, naveo je Bečić u čestitki.

Bonus video: