Kovačević: Nikada se nijesam našao među više šampiona i među istinskih i pravih životnih pobjednika

„Na takmičenju su učestvovali članovi našeg kluba koji su korisnici Dnevnog centra, polaznici inkluzivnog obrazovanja, učenici Specijalnog odjeljenja škole 'Olga Golović', kao i Udruženje roditelja“

13592 pregleda 55 reakcija 19 komentar(a)
Kovačević, Foto: Svetlana Mandić
Kovačević, Foto: Svetlana Mandić

„Nikada se nijesam našao među više šampiona i među istinskih i pravih životnih pobjednika, kao što ste danas vi. Opština će strateški ulagati sve što treba, a ja vam čestitam na učešću, medaljama i da se sledeći put spremite još bolje, a ja ću biti vaš najveći navijač“, poručio je predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević učesnicima lokalnog takmičenja koje je organizovala Specijalna olimpijada Nikšić u okviru „Septembarskih dana“.

Predsjednik Opštine bio je u pravu – na stadionu „Sutjeske“ bio je sve šampion do šampiona, a sa njima zajedno njihovi roditelji, nastavnici, volonteri.

„Na takmičenju su učestvovali članovi našeg kluba koji su korisnici Dnevnog centra, polaznici inkluzivnog obrazovanja, učenici Specijalnog odjeljenja škole 'Olga Golović', kao i Udruženje roditelja“, kazao je predsjednik Sportskog kluba Specijalna olimpijada Nikšić Radovan Dragnić, koji je i v.d.direktora JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom.

Oko 30 takmičara takmičilo se u četiri discipline podijeljena u više divizija, brzom hodu na 25 metara, trčanju na 50 i 100 metara i bacanju kugle.

Dejan Ivanović, sekretar Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje, obećao je da će lokalna uprava i resorni sekretarijat imati poseban odnos prema osobama sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama.

„U ovom posebnom danu vaša posebnost budi posebne emocije u svima nama. Ovo će samo biti mali početak sistemskog ulaganja u vaš rast i razvoj i pomoć vašim porodicama“, poručio je Ivanović.

Opština Nikšić je zajedno sa partnerica, školicama sporta „Talenat“, „Fokus“ i „Step“, kao i sa trenažnim centrom City fitness uručila poklone Dnevnom centru.

„Tokom radne posjete Dnevnom centru upoznali smo se sa divnim drugarom Brankom koji je sa mnom podijelio svoj neostvareni san, a to je da sa ocem svoje trenažne aktivnosti sprovodi u trenažnom centru City fitness. Dobro sam Branko upamtio tvoj san i ovom prilikom želim da ti taj san ispunim“, kazao je Ivanović.

Nikola Mijušković, sportski psiholog iz trenažnog centra City fitness, uručio je Branku i njegovom ocu kartu za besplatnu godišnju članarinu.

Na Specijalnoj olimpijadi mogu da učestvuju djeca, mladi i odrasli sa teškoćama u intelektualnom razvoju od osag godina pa naviše.

Bonus video: