Završena zabrana izvođenja građevinskih radova na teritoriji Tivta

Ukupno je izrečeno 4.830 eura novčanih kazni, a procenat naplaćenosti iznosi 66 odsto", saopšteno je tim povodom iz lokalne uprave Tivta

4391 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Siniša Luković
Foto: Siniša Luković

Zabrana izvođenja građevinskih radova na teritoriji opštine Tivat tokom ljetnje turističke sezone, koja je bila na snazi od 1. jula, završena je juče.

“Tokom ovog perioda zabrana se odnosila kako na gradnju, tako i na rekonstrukciju objekata i raskopavanje javnih površina, a službenici Sekretarijata za inspekcijski i komunalni nadzor Opštine Tivat su, intenzivnim kontrolama pridržavanja navedene zabrane, izvršili ukupno 86 obilazaka gradilišta. Izrečeno je 20 prekršajnih naloga investitorima koji se nisu pridržavali propisanih mjera, u iznosu od po 500 eura za pravno lice i 30 eura za odgovorno lice u pravnom licu. Ukupno je izrečeno 4.830 eura novčanih kazni, a procenat naplaćenosti iznosi 66 odsto", saopšteno je tim povodom iz lokalne uprave Tivta.

U ovom periodu komunalni inspektor donio je jedno rješenje kojim je naložena zabrana gradnje investitoru na gradilištu u ulici Bokeljska na Seljanovu, po kojem je postupljeno u ostavljenom roku.

Bonus video: