Crna Gora dobila predstavnicu u Stalnom komitetu Regionalnog komiteta SZO

Za članicu upravljačkog tijela imenovana Mirjan Đuranović, načelnica u Ministarstvu zdravlja i dugogodišnja nacionalna koordinatorka za SZO

7404 pregleda 5 komentar(a)
Đuranović, Foto: Ministarstvo zdravlja
Đuranović, Foto: Ministarstvo zdravlja

Načelnica Odjeljenja za međunarodnu saradnja u Ministarstvu zdravlja i dugogodišnja nacionalna koordinatorka za Svjetsku zdravstvenu organizaciju (SZO) Mirjana Đuranović, imenovana je za članicu Stalnog komiteta Regionalnog komiteta (SCRC) SZO.

Na virtuelnoj sjednici Regionalnog komiteta SZO 53 zemlje evropskog regiona, izabrani su članovi Stalnog komiteta Regionalnog komiteta na trogodišnji mandat. Zemlje članice izglasale su, između ostalih, za člana Odbora, koji se sastoji od predstavnika 12 zemalja evropskog regiona, i predstavnika Crne Gore, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

To upravljačko tijelo SZO, kako su pojasnili, sastaje se nekoliko puta godišnje kako bi formulisali odluke i politike Regionalnog komiteta. Odbor ima savjetodavnu ulogu za regionalnog direktora SZO za Evropu i o svom radu izvještava Regionalni odbor na godišnjem sastanku.

Šefica Kancelarije SZO za Crnu Goru Mina Brajović čestitala je Crnoj Gori na imenovanju i izrazila uvjerenje da će, kroz novi oblik saradnje i članstvo u tom prestižnom tijelu, Ministarstvo zdravlja i SZO dodatno produbiti saradnju i doprinijeti razvoju zdravstvenog sistema u našoj zemlji.

Bonus video: