Ulcinjski taksisti: Riješite haos ili stupamo u štrajk

Ulcinjski taksisti tvrde da je tokom sezone vladao haos u taksi prevozu

11496 pregleda 37 reakcija 6 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Ukoliko Opština Ulcinj ne počne uskoro da rješava problem sa nelegalnim taksi prevoznicima, članovi Udruženja “Ulcinj city taxi” stupiće u generalni štrajk, zaključeno je na juče održanom sastanku predstavnika Strukovnog sindikata taksista Crne Gore i Udruženja “Ulcinj city taxi”.

Dogovoreno je da se nadležnim opštinskim službama što prije pošalju zahtjevi da se suzbije siva ekonomija kako bi regularni taksisti mogli normalno da obavljaju svoj posao i redovno izmiruju obaveze prema državi.

Konstatovano je da je tokom sezone vladao haos u taksi prevozu.

”Na ulicama je bilo mnogo divljih taksista i to sa firmama na krovovima automobila. To je jedino bilo moguće zahvaljujući neradu nadležnih inspekcija”, zaključeno je na sastanku kome su prisustvovali predsjednik i potpredsjednik Strukovnog sindikata Boro Pavlović i Nedžad Harović.

Osim toga, kako navode, problem su predstavljali i kombi busevi, koji su, kako se tvrdi, nelegalno prevozili putnike.

”Već godinama se to radi. Oni bez smetnji nelegalno prevoze putnike iz centra grada ka Velikoj plaži i obratno. Zbog takvih i ostalih divljih prevoznika, ogromnu štetu trpe uredno registrovani auto taksi preduzetnici”, navodi se u saopštenju. Dodaje se da se na taj način direktno nanosi šteta i gradu jer se turisti u kontinuitetu žale na takav prevoz.

Naglašeno je da u gradu nijesu bila adekvatno obilježena taksi stajališta ni horizontalno ni vertikalno, pa su ih često zauzimali turisti i mještani svojim automobilima.

Kada je riječ o reprogramu i fiskalizaciji, istaknuto je da Strkovni sindikat ima obećanje Ministarstva finansija da će i ti problemi biti uskoro riješeni.

Bonus video: