Pozitivna energija koju su dobili od djece ne može se mjeriti pređenim kilometrima

Karavan krenuo iz Podgorice, a samo za jedan dan obišli su škole iz sela koje pripadaju mojkovačkoj, bjelopoljskoj i pljevaljskoj opštini

14352 pregleda 287 reakcija 5 komentar(a)
Pokloni spremni, Foto: Aleksandar Jaredić
Pokloni spremni, Foto: Aleksandar Jaredić

Ova školska godina svakako je lakše pala roditeljima koji imaju osnovce, jer su knjige dobili na poklon. Ipak, ni to nije spriječilo motoriste iz kluba “Familija” da i ove godine poklonima obraduju osnovce iz crnogorskih sela na sjeveru Crne Gore.

Naime, članovi MK Familija odavno su srušili predrasude o bajkerima. Gotovo da nema humanitarnog događaja u koji se ne uključe, a često ih i sami osmišljavaju. Tako je i ovoga puta posljednji vikend avgusta bio u znaku njihove akcije koja je imala za cilj da obraduje mališane iz ugroženih seoskih škola na sjeveru Crne Gore. Ovom akcijom koju su organizovali zajedno sa agencijom “Right Route Montenegro” donirana je pomoć za deset škola, što ukupno broji 159 učenika.

”Plan je bio da se okupimo u što većem broju, podružimo se i olakšamo mališanima početak školske godine, tako što ćemo im donirati školski pribor i osnovne potrepštine”, ispričao je za Magazin Đorđe Šarac, član MK Familija.

Svakog vikenda motoristi MK Familije se druže i obilaze Crnu Goru, no već godinama vikend pred početak školske godine njihova ruta uvijek bude humanitarnog karaktera. Tako je Karavan krenuo iz Podgorice, a samo za jedan dan obišli su škole iz sela koje pripadaju mojkovačkoj, bjelopoljskoj i pljevaljskoj opštini.

”Profesor fotografije Aleksandar Jaredić cijeli dan se družio sa nama i zahvaljujući njemu imamo ovako lijepe uspomene. Moto Klub Familija i agencija Right Route Montenegro cijele godine su planirali i radili za ovu akciju, naravno kompletna moto zajednica se ukljucila u akciju. Osim materijalne pomoći svi oni pomogli su u organizaciji uoči samog karavana”, otkriva Šarac.

Bez obzira na kišu koja je obilježila njihovu rutu, dvotočkaši su bezbjedno obišli sve škole. Iako pokisli, osmijeh sa njihovih lica nije nestajao, a zahvaljujući poklonima, ali i druženju izmamili su ga i kod mališana.

Ni ovo druženje nije moglo da prođe bez dječijeg animatora Žarka Stanišića djeci poznatijeg kao Žarka Žapca koji je postao zaštitni znak svih akcija humanitarnog karaktera koje MK familija pravi za najmlađe.

”Animirao je maliišane i uz igru edukovao. Njemu dugujemo posebnu zahvalnost što nas je sve zabavio. Motoristi i djeca zajedno su igrali razne igre. Naravno, Žarko je i nas ‘velike’ natjerao da đuskamo”, prisjeća se Šarac i dodaje da su prijatelji “Školskog karavana” obezbijedili i razne slatkiše, zaštitne maske, dok je pribor za školu kako kaže “bio više nego bogat”.

”Ovoga puta imali smo i školske torbe, setove, lenjire, drvene bojice, flomastere, olovke, gumice, masne bojice, oštraljke… Nismo zaboravili ni na škole, tako da su i one dobile skromne poklone - kompjutere, školske krede, sunđere i lopte. Sve pohvale za domaćine škola koji su nas dočekali sa hranom, pićem, a posebno hvala djeci na recitacijama i igri. Energiju koju su nam dali ne može se mjeriti pređenim kilometrima ni donacijama”, zaključuje Šarac i dodaje da jedva čeka narednu godinu i novi školski karavan.

Njihovu akciju pomogli su: Mercedes klub MNE, kao i moto klubovi No Limit CG, Slow Riders, Noćni vukovi, Sokolovi, Cruiser, Vitezovi, Bar, Bezbijednost, BDV fondacija, i mnoge druge firme.

"Profesor fotografije Aleksandar Jaredić cijeli dan se družio sa nama i zahvaljujući njemu imamo ovako lijepe uspomene. Moto Klub familija i agencija Right Route Montenegro cijele godine su planirali i radili za ovu akciju, naravno kompletna moto zajednica se uključila u akciju. Osim materijalne pomoći, svi oni pomogli su u organizaciji uoči samog karavana", kazao je za Magazin Đorđe Šarac, član MK Familija.

Bonus video: