Sajam vještina za LBTQ žene: "Osnaživanje i unapređenje vještina"

Trodnevni sajam vještina za LBTQ žene, kako je saopšteno iz Kvir Montenegra, održan je u LGBT Drop in centru u Podgorici, a zatvoren predavanjem Adrijane Husić iz "Crnogorske bojanke"

2698 pregleda 0 komentar(a)
Sa sajma, Foto: PR Centar
Sa sajma, Foto: PR Centar

Na trodnevnom sajmu vještina za LBTQ žene učestvovalo je 14 predstavnica privrednog sektora, nevladinih organizacija, lokalnih i državnih institucija, a ta aktivnost doprinijela je osnaživanju žena i unapređenju njihovih vještina za dalje učešće na tržištu rada i preduzimanju preduzetničkih inicijativa, prenosi PR Centar.

Trodnevni sajam vještina za LBTQ žene, kako je saopšteno iz Kvir Montenegra, održan je u LGBT Drop in centru u Podgorici, a zatvoren predavanjem Adrijane Husić iz "Crnogorske bojanke".

"Na sajmu vještina učestvovalo je 14 predstavnica privrednog sektora, nevladinih organizacija, lokalnih i državnih institucija, a zainteresovane LBTQ žene i saveznici/e imali su priliku da se informišu o djelatnostima žena iz različitih sektora", kazali su iz Kvir Montenegra.

U okviru projekta "Žene ženama – doprinos ekonomskom osnaživanju LBTQ žena" koji Kvir Montenegro sprovodi u partnerstvu sa Asocijacijom Spektra i koji finansira Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava organizovano je pet predavanja na temu snažnijeg društva iz ugla rodne ravnopravnosti.

"Uspješno se završava tromjesječni mentorski program za LBTQ žene koji je dao priliku nezaposlenim LBTQ ženama da uz iskusne mentorke usavrše svoja znanja i vještine, upotpune svoje radne biografije i ostvare kontakte sa drugim ženama u preduzetništvu", saopštili su iz Kvir Montenegra.