Preminuo direktor Termoelektrane, pozlilo mu na sastanku

Učestvovao je u realizaciji i pripremi više važnih projekata u EPCG

43386 pregleda 192 reakcija 9 komentar(a)
Dobrilo Gačević, Foto: EPCG
Dobrilo Gačević, Foto: EPCG

Direktor Termoelektrane Pljevlja Dobrilo Gačević iznenada je danas preminuo u Nikšiću u 64 godini, potvrđeno je iz Eektroprivrede Crne Gore.

Gačeviću je pozlilo tokom sastanka u Elektroprivredi Crne Gore.

"Dobrilo Gačević je dugogodišnji radnik Elektroprivrede Crne Gore, a cijeli svoj radni vijek, proveo je u TE "Pljevlja" u kojoj je obavljao i niz odgovornih funkcija. Rođen je 1957. godine. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu na smjeru energetika. U TE "Pljevlja" odradio je pripravnički staž 1982. godine, a poslije odsluženog vojnog roka zasnovao radni odnos kao glavni inženjer za mjerenje i regulaciju do 1986. godine. Narednih devet godina radio je kao vodeći inženjer elektroposlova za pomoćne objekte TE “Pljevlja”, a zatim sve do 2001. kao vodeći inženjer za upravljanje i zaštitu visokonaponske opreme TE "Pljevlja". 0d 2001. do 2010. godine bio je pomoćnik direktora za tehnička pitanja tog termoenergetskog objekta. Godinu je bio i v.d. direktora Termoelektrane, a nakon toga pomoćnik direktora Direkcije za poslovni i tehnički razvoj EPCG za lokaciju Pljevlja i menadžer projekata u Direkciji za razvoj i inženjering EPCG", navodi se u saopštenju Elektroprivrede CG.

Učestvovao je u realizaciji i pripremi više važnih projekata u EPCG.

"Izdvajamo rad na pripremi projekta ekološke rekonstrukcije TE „Pljevlja“ i toplifikacije Pljevalja te pripremi za realizaciju projekta mHE „Otilovići“. Iznenadni odlazak Dobrila Gačevića veliki je i nenadoknadiv gubitak za porodicu, ali i za našu kompaniju", navodi se u saopštenju EPCG.

Bonus video: