Sekulović: Saradnja Crne Gore i Češke dobro funkcioniše od pitanja migracija, do policijske saradnje

"Tokom sastanka ministar se osvrnuo na jedan od ključnih strateških dokumenata - Strategiju razvoja Uprave policije, koje će uskoro biti završena, a koja se, između ostalog, fokusira i na pitanje osavremenjavanja Policije. To u prvom redu podrazumijeva modernizaciju opreme i vozila za potrebe policijskih službenika"

3880 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: MUP
Sa sastanka, Foto: MUP

Saradnja Crne Gore i Češke dobro funkcioniše od pitanja migracija, kroz potpisani Sporazum o readmisiji, pa do policijske saradnje, kroz razmjenu operativnih podataka, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) je saopšteno da je Sekulović danas ugostio je danas delegaciju Policije Češke, koju predvode Jiri Novaček, pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i Jan Švejdar, predsjednik Policije.

U saopštenju se dodaje da je "sastanak bio prilika da sagovornici izraze obostrano zadovoljstvo dosadašnjom dobrom saradnjom u oblasti unutrašnjih poslova".

"Saradnja dvije prijateljske zemlje dobro funkcioniše od pitanja migracija, kroz potpisani Sporazum o readmisiji, pa do policijske saradnje, kroz razmjenu operativnih podataka", istakao je Sekulović na sastanku.

U saopštenju se dodaje da je "pokazatelj dobre saradnju i pomoć službenika Policije Češke crnogorskim kolegama tokom ljetnje turističke sezone".

"Tokom sastanka ministar se osvrnuo na jedan od ključnih strateških dokumenata - Strategiju razvoja Uprave policije, koje će uskoro biti završena, a koja se, između ostalog, fokusira i na pitanje osavremenjavanja Policije. To u prvom redu podrazumijeva modernizaciju opreme i vozila za potrebe policijskih službenika", piše u saopštenju.

Iz MUP su poručili i da je Švejdar kazao da Policija Češke ima dobre uslove rada i kvalitetnu opremu, te da su spremni da svoja dugogodišnja iskustva u unapređenju uslova rada policijskih službenika prenesu kolegama iz Crne Gore.

"Tom prilikom organizovana je prezentacija vozila koja češka Policija koristi za različite namjene. Na sastanku je zaključeno da će resori unutrašnjih poslova dvije partnerske zemlje u narednom periodu raditi na intenziviranju saradnje i razmjeni iskustava u oblastima od zajedničkog interesa", zaključuje se u saopštenju MUP.

Bonus video: