Omogućite da Komora radi

Stomatolozi iz Herceg Novog tvrde da se situacija dodatno zakomplikovala kada su prije desetak dana održani nelegitimni izbori Skupštine Komore, kada je, podsjetili su, iz te opštine vraćena glasačka kutija sa jednim glasom, a iz Bara prazna

3648 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Anto Bakovic
Foto: Anto Bakovic

Stomatolozi iz Herceg Novog, njih 28, obavijestili su ministarku zdravlja Jelenu Borovinić Bojović da trpe opstrukcije u Stomatološkoj komori i tražili od nje da iskoristi zakonske mogućnosti i omogući da to udruženje opet funkcioniše.

Članovi hercegnovske podružnice Komore u dopisu su naveli da su sprovedeni nelegitimni izbori za Skupštinu udruženja, da trpe samovolju bivšeg predsjednika Gorana Mandića, kao i da vršilac dužnosti predsjednika Nikola Barović ne može da se upiše u Centralni registar privrednih subjekata (CRPS), iako je izabran na to mjesto glasovima članstva.

”Ako ste upućeni u jako loše stanje u Stomatološkoj komori, koja je dio zdravstvenog sistema, nije nam jasno zašto nas niko od nadležnih iz resora koji vodite ne udostojava odgovora ili bar da preporuku i savjet kako prevazići novonastalu situaciju koja šteti svima... Ako je pravnik Ministarstva zdravlja, kako je saopšteno, napravio grešku i za osnivača stavio ‘Državu’, a ne ‘Ministarstvo zdravlja’, interesuje nas ko može da riješi ovu pravnu zavrzlamu. Da li Vi kao ministarka, da li nadležni sud ili je dovoljna dobra volja bivšeg predsjednika Mandića koji je smijenjen zbog opšteg nezadovoljstva...”, navodi se u dopisu dostavljenom “Vijestima”.

Stomatolozi iz Herceg Novog tvrde da se situacija dodatno zakomplikovala kada su prije desetak dana održani nelegitimni izbori Skupštine Komore, kada je, podsjetili su, iz te opštine vraćena glasačka kutija sa jednim glasom, a iz Bara prazna.

”Kolege su ogorčene. Ne želimo da plaćamo članarinu ovakvoj Komori, ne želimo da učestvujemo u ovakvom kreiranju organa Komore i ne želimo ovako lošu Komoru koja nam je potrebna kao funkcionalna...”, istakli su stomatolozi.

Stomatološka komora više od dva mjeseca je u blokadi, jer novoizabrano rukovodstvo nema mogućnost da se zbog administrativnih propusta u Vladi upiše u CRPS.

Vršilac dužnosti predsjednika Komore Nikola Barović ranije je tražio je od Borovinić Bojović da se uključi u rješavanje problema. A.K.

Bonus video: